guardiola_KZNGvardiola: Prosinečki bi mogao da me nasledi u Barseloni

Trener Barselone Pep Gvardiola izjavio je danas da ne bi imao ništa protiv da ga Robert Prosinečki jednog dana nasledi na klupi aktuelnog šampiona Evrope.

-Prosinečki je bio fantastičan fudbaler, uživao sam igrajući sa njim, a  uveren sam da će veoma brzo postati i jedan od najboljih trenera Evrope. On je moj prijatelj, znam da je nedavno u Crvenoj zvezdi započeo trenersku karijeru i ne bih imao ništa protiv da baš on posle mene dođe na Kamp Nou. To bi zaista bilo sjajno – izjavio je Gvardiola nekoliko sati uoči prijateljskog meča sa Hajdukom u Splitu.On je na pitanje da li bi mogao da „preko veze“ preporuči Prosinečkog predsedniku Barselone Sandru Roselu rekao:

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati i tabela Primere

-Na žalost, nemam tu moć. Prosinečki će morati svojim radom da se izbori za poziv. Ali, ja verujem da je to moguće.

Gvardiola je odgovarajući na mnogobrojna pitanja rekao i da u transferu Seska Fabregasa još nema ništa novo, kao i da ne planira da postane selektor Katara.

Takođe, nije se složio sa konstatacijom da je on trenutno najbolji trener na svetu.

Povezana vest:  Bild objavio navode o korupciji prilikom kandidature Katara

-Najbolji trener na svetu je Ser Aleks Ferguson. To što je moja Barselona šampion Evrope ne znači da sam i ja najbolji trener. Ferguson je neponovljiv, više od 25 godina vodi isti klub, stvorio je mnoge trofejne generacije i osvojio bukvalno sve. Bilo bi fantastično da i ja uradim nešto slično – zaključio je Gvardiola.

Povezana vest:  Davids otišao iz Kristal Palasa