VOJVODINA_NAVIJACI

Pajević: UO FK Vojvodina neće podneti ostavku

 

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina neće podneti ostavku posle poraza od Vaduca iz Lihtenštajna u kvalifikacijama za Ligu Evrope, saznala je večeras u tom novosadskom klubu. Vojvodina je prošle sedmice eliminisana iz kvalifikacija za Ligu Evrope jer je u Novom Sadu izgubila od Vaduca iz Lihtenštajna sa 1:3. Prvu utakmicu Novosađani su dobili sa 2:0. Vaduc se takmiči u drugoj švajcarskoj ligi.

-Ostavku sigurno nećemo podneti jer ne znamo zbog čega bismo. Ne vidimo da jedna loša utakmica može da izazove tolike probleme. Svako može da ima loš dan u fudbalu – rekao je Dušan Pajević, potpredsednik UO Vojvodine.

Povezana vest:  LETNJA FUTSAL SUPERLIGA, Mašinac poklekao pred "električarima"

Prema njegovim rečima, ostavku uprave kluba tražila je samo „grupica“ navijača.

-Takve navijače želim da podsetim da je Vojvodina pre četiri godine bila pred ispadanjem iz lige i pred rasformiranjem – kazao je Pajević i dodao da Vojvodina sada redovno izmiruje obaveze prema igračima.

Dodao je da UO nije raspravljao o smenjivanju trenera i objasnio da o tome treba da odlčui struka, a ne upravni odbor.

Povezana vest:  Podolski tri nedelje van terena

-Vojvodina je danas još jača nego što je bila pre eliminacije od Vaduca – smatra Pajević.

On je demantovao napise da će predsednik kluba Ratko Butorović biti smenjen ili podneti ostavku, i rekao da bi u tom slučaju ceo Upravni odbor podneo ostavku.

Ratko Butorović koji nije prisustvovao večerašnjoj sednici jer ga je suspendovao Fudbalski savez Srbije, rekao je agenciji Beta da „jedan poraz ne može da poremeti tako veliki klub kao što je Vojvodina“ i takođe demantovao spekulacije o ostavci.

Povezana vest:  Kvins Park će kazniti navijače koji su ubacivali predmete

Butorović je rekao i:

-Vojvodini sam dao mnogo, ali ja sam u prvom redu biznismen. Meni je na prvom mestu moja porodica.

Fudbaleri Vojvodine najavili su da će sutra održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti kapiten Slobodan Medojević.