sanchez

Sančes: Došao sam u Barselonu da učim od najboljih

 

Novi napadač Barselone Aleksis Sančes rekao je danas da je u ekipu prvaka Evrope i Španije došao kako bi učio od najboljih fudbalera.

-Želim da pomognem Barseloni da radi ono što najbolje zna, a to je osvajanje trofeja. Lakši deo posla je bio potpisivanje ugovora, a teži je ostanak u ekipi – kazao je Sančes koji je sa Barselonom potpisao petogodišnji ugovor.

Povezana vest:  Juventus želi Forlana

Sančes je u Barselonu došao iz italijanskog Udineza koji je na ime obeštećenja zaradio 26 miliona evra.

-Nisam još ništa postigao. Daću sve od sebe da ekipa ima dobre rezultate. Svi moramo da učimo od igrača kao što su Lionel Mesi i Ćavi Ernandes – naveo je Sančes.

Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je da je Čileanac odličan fudbaler koji može da igra na nekoliko različitih pozicija.

Povezana vest:  Srbija dobila prvu reprezentaciju za fudbal na pesku

-On može da igra na sve tri pozicije u napadu, a lako mu je da se prilagodi različitim stilovima. Pošto je veoma brz, Sančes će biti jedno od naših najjačih oružja u napadu – istakao je Zubizareta.

Sančes će u Barseloni nositi dres sa brojem devet, koji je ostao slobodan nakon što je Bojan Krkić prešao u italijansku Romu.

Povezana vest:  Johan Krojf: Gvardiola bi mogao otići nakon finala

Zubizareta je najavio i da će Barselona nastaviti pregovore sa londonskim Arsenalom o kupovini igrača sredine terena Seska Fabregasa. Prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni Barselona će odigrati 14. avgusta u gostima kod madridskog Reala u Superkupu Španije.