bora_milutinovic_fudbal

Bora Milutinović počasni građanin Bajine Bašte

 

Proslavljeni srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović, čovek koji je sa pet različitih reprezentacija učestvovao na Svetskim prvenstvima proglašen je danas za počasnog građanina svog rodnog mesta, Bajine Bašte.

Milutinović je prve fudbalske korake napravio u rodnom gradu, a zatim je karijeru gradio igrajući za OFK Beograd, Partizan, Monako, Nicu, Vintertur i meksički Pumas. Kao selektor vodio je Meksiko na Mondijalu 1986, Kostariku 1990, SAD 1994, Nigeriju 1998 i Kinu 2002. godine. Osim toga radio je kao trener u San Lorencu, Udinezeu, Njujorku, Jamajci, Hondurasu i Iraku.

Povezana vest:  OFK Beograd pobedio Vojvodinu u prijateljskom meču

Milutinović zbog profesionalnih obaveza zbog profesionalnih obaveza u Kataru, gde trenutno radi kao savetnik i ambasador Svetskog prvenstva 2022. godine nije prisustvovao svečanoj sednici Skupštine opštine na kojoj je proglasen počasnim građaninom.

U Bajinoj Basti rođena su i Borina dva starija brata, Miloš i Milorad, kojima je takođe fudbal obeležio život i proslavio ih širom sveta.

Povezana vest:  Manćini kažnjen uslovno

U čast braći Milutinović, sportski centar u Bajinoj Bašti od danas nosi njihovo ime, a stadion u okviru centra dobio je naziv „Miloš Milutinović – Plava čigra“, po legendarnom fudbaleru Partizana i reprezentativcu, jedinom igraču na bivšim jugoslovenskim prostorima koji je nadimak dobio po stilu igre.

Svečanost otkrivanja table sa novim imenom centra upriličena je u okviru obeležavanja Dana opštine Bajina Bašta.

Povezana vest:  FIFA suspendovala čelnika karipske federacije

Tablu su  svečano otkrili predsednik opštine Zlatan Jovanović i sin pokojnog Miloša, Uroš Milutinović.