sergio_batista_argentina

Batista više nije selektor Argentine!

 

Posle ispadanja u četvrtfinalu Kopa Amerike, Sergio Batista (48) napustio je kormilo argentinske reprezentacije, objavio je Argentinski fudbalski savez (AFA). Batista je tokom ponedeljka održao sastanak sa članovima Izvršnog odbora AFA-e posle kojeg je odlučeno da će mu ugovor biti raskinut. U savezu, međutim, tvrde da Batista nije dobio otkaz.

Povezana vest:  Aguero u Mančesteru završava pregovore sa Sitijem


-Odlučili smo da raskinemo ugovor sa dosadašnjim selektorom. Ali, Batista nije otpušten – odlučno je rekao portparol AFA-e Ernesto Bialo.

Batista je preuzeo „gaučosa“ nakon prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Južnoj Africi na kojem su Argentinci, pod vođstvom Dijega Maradone, izgubili u četvrtfinalu od Nemačke (4-0). Najpre je bio postavljen kao privremeno rešenje, a posle tri meseca je dobio stalni posao. Ipak, pokazalo se, da saradnja nije dugo trajala. Poraz od Urugvaja u četvrtfinalu Kopa Amerike kojoj je Argentina bila domaćin presudio je treneru koji je vodio reprezentaciju do zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Povezana vest:  Petrović: Za Hrvate se spremamo kao za svaki drugi meč

Portparol AFA-e je dodao kako savez neće žuriti sa imenovanjem novog selektora, a kao mogući Batistini naslednici u argentinskim medijima se spominju sadašnji selektor Paragvaja Gerardo Martino, bivši trener Estudiantesa Alehandro Sabelja kao i nekadašnji strateg Boka Juniorsa i Atletiko Madrida Karlos Bianći.