prosinecki_pred_letoniju

Prosinečki veruje u pobedu Zvezde protiv Ventspilsa

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da veruje u pobedu svoje ekipe na gostovanju letonskom Ventspilsu, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

-Mislim da je Zvezda kvalitetniji tim i da će to pokazati već u prvom meču – kazao je Prosinečki novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Beogradski klub u četvrtak u 18.00 igra u Ventspilsu protiv istoimenog tima, koji je u drugom kolu kvalifikacija eliminisao beloruski Šahtjor.

Povezana vest:  Ljungberg ambasador Arsenala

-Ventspils je u laganoj prednosti, pošto je odigrao desetak utakmica u domaćem prvenstvu i već je počeo kvalifikacije. Nalaze se u takmičarskom ritmu, ali mislim da ishod meča zavisi od toga kako mi budemo igrali. Ako pružimo maksimum, verujem u pobedu – rekao je Prosinečki.

On je ocenio da se igra protivnika „zasniva na prekidu“.

-Imaju visoke igrače, fizički su dobro spremni, dobri su sa loptom i agresivni. Na osnovu analize, ipak, verujem da je Zvezda bolja – dodao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Ronaldo: Brazil šampion, Nejmar najbolji igrač

Prosinečki će u Letoniju povesti 20 igrača, među kojima nema Lija Adija, koji je zakasnio na početak priprema i Milana Vilotića, koji je suspendovan zbog „nediscipline“, kako je saopšteno iz kluba.

-Adi ne putuje jer nije spreman, a sa Vilotićem sam razgovarao I rekao mu da sigurno neće igrati ovu prvu utakmicu. Videćemo šta će biti u budućnosti – objasnio je Prosinečki.

Zvezdin strateg je, između ostalog, ocenio da će duel sa Ventspilsom biti „dobra šansa da se ostvari pobeda i osvoje bodovi za evropska takmičenja“.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Paragvaj i Japan za prvo četvrtfinale u istoriji, derbi Španije i Portugalije

Kapiten crveno-belih Nenad Kovačević kazao je da je „ekipa spremna“ i da „jedva čeka da počne meč“.

-Imamo veliku šansu da prođemo dalje. Upoznati smo sa rivalom i ne bi trebalo da bude nepoznanica u njihovoj igri. Očekujem dobru partiju Zvezde – kazao je Kovačević.

Fudbaleri Crvene zvezde danas putuju u Letoniju.