vladimir_petrovic_kzn_sport_kafe_vel

Petrović: Nadam se da ćemo imati sreću na žrebu za SP

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović rekao je danas da je ekipi potrebna sreća na žrebu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. i poželeo da jedan od rivala „orlova“ bude i neki od timova sa Balkana.

-Imam malu tremu, znam koliko je bitno da dobijemo grupu u kojoj ćemo se izboriti za plasman na SP u Brazilu. Ponovio sam mnogo puta, samo iz najslabijih ‘šešira’ dolaze rivali protiv kojih si, najčešće, siguran da ćeš pobediti. U svim ostalim slučajevima treba dobro da se pomučiš za bodove. Priželjkujem za rivala neku od zemalja iz susedstva na putu ka SP – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Masimo Morati: Nadam se da će Ibrahimović ostati u Barseloni

Žreb za kvalifikacione grupe za SP 2014 održaće se u subotu u Rio de Žaneiru od 14.30 po srednjeevropskom vremenu.

Selektor Petrović sastavio je i svoju, „idealnu“ kvalifikacionu grupu za Mundijal u kojoj bi se, pored Srbije, našle i Norveška, Bugarska, Severna Irska, Moldavija i San Marino.

Kvalifikacioni ciklus za Mundijal u Brazilu počeće na jesen sledeće godine. Selekcija Srbije biće u drugom od šest „šešira“ evropske zone žreba kvalifikacija za SP u Brazilu.

Povezana vest:  Van der Vart: Modrić je ključni igrač Reala

Srbija neće moći da se sastanu sa reprezentacijama Slovenije, Rusije, Francuske, Crne Gore, Švajcarske, Slovačke, Danske i Švedske, koje će takođe biti u drugom „šeširu“.

FIFA je ranije danas saopštila da će Mundijal u Brazilu biti održan od 12. juna do 13. jula 2014. godine.