robert_prosinecki_ven_cz

Robert Prosinečki: Imali smo sreće, ali bićemo bolji u revanšu

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki ocenio je večeras da je njegova ekipa imala sreće u pobedi nad letonskim Ventspilsom i najavio bolje izdanje beogradskog tima u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

-Nismo usli u meč kao što sam očekivao, bili smo dosta nervozni. Igrači su malo pali pod pritiskom i siguran sam da će iz meča u meč biti bolji. Na kraju smo imali malo više sreće jer smo uspeli da damo pobedonosni gol. Čestitao sam igračima na pobedi, ali mislim da bi remi bio realan rezultat – rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare posle pobede od 2:1 u Ventspilsu.

Povezana vest:  Bekenbauer ocenio finale Mundijala "antipropagandom fudbala"

Crveno-beli su poveli u 10. minutu preko Kaluđerovića, izjednačujući pogodak primili su u završnici prvog poluvremena, a do pobede su stigli u poslednjim trenucima meča.

-Ovo nije pravo lice Zvezde. Možemo mnogo bolje, ali najvažniji je rezultat. Očekuje nas neizvestan revanš u Beogradu – naveo je on.

Na pitanje da li je zadovoljan rezultatom Prosinečki je rekao da je odlično kada pobediš u gostima, ali da sigurno neće potceniti Ventspils u revanšu, pošto je „u fudbalu sve moguće“. Prosinečki je dodao da mu se čini da je bilo igranja rukom kod izjednačujućeg pogotka domaćeg tima, ali da mora da pogleda snimak te situacije.

Povezana vest:  Boaći: Eto mene uskoro na terenu

Trener fudbalera Ventspilsa Sergej Potpali rekao je da je zadovoljan igrom, iako je ekipa zaslužila bolji rezultat.

-Igrali smo dobro, ali smo nesrećno izgubili. Shatamo ko je Zvezda I ja sam zadovoljan igrom svog tima – kazao je trener letonske ekipe.

On je dodao da Ventspils nije imao nameru da se brani u ovom meču, već je od početka ušao sa željom da postigne pogodak.

Povezana vest:  Drogba: Ne vraćam se u Olimpik pošto se neće boriti za trofeje

-Kada sam ušao u svlačionicu video sam da igrači nisu srećni zbog rezultata, ali su zadovoljni igrom. To je fudbal i daćemo sve od sebe u revanšu – zaključio je on.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Beogradu.