UEFA-Liga-Evrope

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Split odoleo Fulamu, debakl Sarajeva

 

Debitanti u evro-kupovima, fudbaleri Splita remizirali su večeras bez golova sa gostujućim londonskim Fulamom u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa, dok je ekipa Sarajeva u Pragu izgubila od Sparte sa 5:0.

Trostuki strelac za praški tim protiv Sarajlija bio je Leoni Kveuke, a po jedan pogodak postigli su Libor Sionko i Jakub Podanji. Ljubljanska Olimpija je na svom terenu remizirala 1:1 protiv Austrije iz Beča. Gosti su poveli preko Rolanda Linca u 33. minutu, a konačan rezultat postavio je Dare Vršič u 60. minutu.

Povezana vest:  Dejvid Bekam predviđa pobedu Argentine na FIFA Svetskom prvenstvu u Brazilu

Za iznenađenje su se potrudili fudbaleri makedonskog Rabotničkog, koji su na Kipru savladali ekipu Anortosisa sa 2:0. Golove su postigli Milan Petrović u 71. i Krste Velkoski u 82. minutu. Ekipa lihtenštajnskog Vaduca, koji je u prethodnom kolu eliminisao Vojvodinu, izgubila je od Hapoela u Tel Avivu sa 4:0. Strelci su bili Omri Kende u 24, Toto Tamuz u 45, Omar Damari u 49. i Elroj Koen u 82. minutu.

Povezana vest:  Anži će pokušati da dovede Mesija i Ronalda

Ubedljiva je bila kiparska Omonija koja je kod kuće savladala Hag sa 3:0, francuski Ren u gostima je pobedio gruzijski Rustavi sa 5:2, dok je PAOK u Oslu bio bolji od Valerenge sa 2:0.