dusko_tosic_ven_cz

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Tošić: Još ništa nije gotovo

 

Pouzdani defanzivac Crvene zvezde Duško Tošić, slaže se sa opštom ocenom da igra crveno belih u Letoniji, nije bila na zavidnom nivou, ali da razloga za nezadovoljstvo nema.

– Prošlo je tri dana od utakmice, utisci su se slegli i generalno, po mom mišljenju, nema previše mesta za kritiku. Pobedili smo što je najvažnije, ali daleko od toga da smo završili posao oko prolaska u sledeće kolo kvalifikacija. Rezultat koji smo ostvarili je veoma „opasan“, a ekipa Ventspilsa pokazala se kao veoma nezgodan i opasan rival – utisci su Tošketa.

Povezana vest:  Karadžić: Pretio mi je Kokeza

Ipak, na Marakani Zvezdin univerzalac u poslednjoj liniji očekuje da će Zvezda dominirati svih devedeset minuta i još jednom pobedom overiti plasman u plej – of Lige Evrope.

– Smatram da Letonci neće odustati od svog stila igre, dakle pokušavaće dugim loptama da što više prebacuju igru pred naš gol, i da „traže“ duel. Sa druge strane, mi ćemo se truditi da spustimo loptu i nametnemo naš stil, kroz pas. Sigurno da ćemo biti i dosta spremniji, jer je utakmica u četvrtak bila prva u kojoj je većina igrača odigrala svih devedeset minuta. Takođe, teren na našem stadionu je mnogo većih dimenzija i mislim da će nam to predstavljati olakšavajuću okolnost u nameri da nametnemo našu igru – siguran je Duško.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Urugvajci neće istragu o ukradenom novcu

U četrdeset četvrtom minutu meča u Ventspilsu desio se i jedan sporan trenutak, posle koga je napadač Višnjakovs poravnao rezultat.

– Video sam da je Letonac igrao rukom, ali mislim da nije postojala namera sudije da nas ošteti. Bio je u nezgodnom uglu i nije mogao jasno da vidi šta se dogodilo. Takve stvari se dešavaju, sudijske greške su sastavni deo fudbala. Mnogo važnije od toga jeste da smo mi nakon toga postigli još jedan gol i pobedili. Sada se okrećemo revanšu, spremamo se dobro, već od ponedeljka smo u karantinu, i to jasno pokazuje koliko ozbiljno shvatamo revanš utakmicu – zaključio je Duško Tošić.

Povezana vest:  Slavko Petrović novi trener Rada