hrv_dresovi

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014

Miroslav Blažević: Za Srbiju trebamo vođu – Igora Štimca

 

Najpoznatiji hrvatski fudbalski stručnjak Miroslav Blažević ocenio je da je Hrvatska favorit A grupe kvalifikakcija za prvenstvo sveta 2014. istakavši da bi nacionalni tim u tom ciklusu trebalo da vodi Igor Štimac.

S obzirom da se aktuelni selektor reprezentacije Slaven Bilić povlači posle evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, Blažević smatra da je Štimac prava ličnost za klupu „šahovničara“ pred važne kvalifikacione mečeve za Mundijal, pogotovo protiv glavnog rivala, selekcije Srbije.

Povezana vest:  Arsenal slavio u derbiju kola, 900. meč Gigsa za Junajted

-Za Srbiju trebamo pravog vođu, a to je samo Štimac. Bolji smo od Srbije i veliki smo favoriti, ali s tim teretom se loše nosimo – izjavio je Blažević za sutrašnje izdanje zagrebačkog Večernjeg lista.

-Recite mi koja je Srbija na rang listi FIFA, a koja je Hrvatska? Ne treba čovek da bude posebno pametan da bi po tome zaključio kako je Hrvatska veliki favorit u toj grupi. Međutim, često je naš problem da sa tim teretom ne znamo da se nosimo. Srbija, inače, neće biti jedina opasnost u grupi, čuvajte se Makedonije ako je ja preuzmem – rekao je Blažević.

Povezana vest:  Karte za derbi od danas i na stadionu Zvezde

Žrebom u Rio de Žaneiru juče je određeno da rivali u A grupi kvalifikacija za Mundijal 2014. godine u Brazilu budu reprezentacije Hrvatske, Srbije, Belgije, Škotske, Makedonije i Velsa.