engleska_logoEnglezi razmatraju mogućnost plej ofa za Ligu šampiona

 

Premijer liga razmatra mogućnost da četvrti učesnik Lige šampiona iz Engleske bude odlučen u plej ofu, u kome bi učestvovali timovi koji u šampionatu zauzmu četvrto, peto, šesto i sedmo mesto.

Sada u Ligu šampiona direktno idu tri prvoplasirana tima iz Premijer lige, dok četvrtoplasirani ide u kvalifikacije. Kako je objavio BBC, u Premijer ligi razmatraju još neke varijante, ali ideja sa uvođenjem plej ofa deluje najprimaljivije. Sigurno je jedino da nikakvih izmena neće biti u naredne tri godine, do kada važi sadašnji ugovor o prodaji TV prava za utakmce Lige šampiona. Za svaku promenu sistema takmičenja neophodna je saglasnost najmanje 14 od 20 premijerligaških klubova.

Povezana vest:  Remi u Mančesteru, Siti na minus devet od Junajteda

U Premijer ligi smatraju da bi uvođenjem plej ofa finiš šampionata Engleske postao mnogo zanimljiviji, a šansu da stigne do Lige šampiona dobio bi i neki od klubova van velike četvorke. U pet od poslednjih šest sezona u elitnom takmičenju igrali su Mančester Junajted, Čelsi, Arsenal i Liverpul.

O predlogu da se uvede plej of prvi put je razgovarano na sastanku premijerligaških klubova 4. februara, a rasprava će biti nastavljena na skupu koji će biti održan u aprilu.