boban_bajkovic_ven_cz

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Bajković: Ventspils nije naivan rival

 

U ključnim trenucima utakmice u Ventspilsu, golman Crvene zvezde Boban Bajković, dokazao je da proletošnja odluka trenera Prosinečkog da mu pruži šansu među stativama, bila pun pogodak. Sa nekoliko „bravura“ spasio je naš tim, i velikim delom je zaslužan što crveno – beli sa pobedom ulaze u revanš meč.

– Možda smo malo i potcenili protivnika u Letoniji, ali na sreću bez velikih posledica. To nam je za nauk, da na Marakani odigramo najbolje što umemo, jer se Ventspils pokazao kao mnogo bolji protivnik, nego što smo pretpostavljali.

Povezana vest:  Stojanović najavio odlazak iz Zvezde

Blago potcenjivanje Ventspilsa po mišljenju Bajkovića nije glavni razlog za nešto lošiju igru, već kvalitet protivnika.

– Tvrdim da bi sa Letoncima svaka ekipa imala problema, imaju dva napadača visine preko metar i devedeset, veoma dobre skakače, koji su nam pravili probleme. Ali spremamo odgovor na Marakani, koji je vrlo jednostavan, nametnuti našu igru od starta i dominirati u posedu lopte.

Povezana vest:  Enrike: Ne žalim zbog Suaresa

Boban je uveren da na Marakani neće imati ni blizu toliko posla koliko je imao u Letoniji, ali da je spreman da koncentraciju održi svih devedeset minuta.

– Najteži šut u Letoniji odbranio sam već na samom početku utakmice, što mi je ulilo samopouzdanje za kasnije. Posle sam imao još nekoliko odbrana, i napominjem da je bilo teže nego inače, jer se u Ventspilsu igralo sa „džabulani“ loptama koje su malo jajastog oblika i veoma ih je teško zaustaviti.

Povezana vest:  Škuletić ostaje u Partizanu, Ćirić sportski direktor

U predstojećoj sezoni,golman crveno belih obećava samo da će svaki igrač na svakom meču dati svoj maksimum, a vreme će pokazati da li je to dovoljno da se osvoje domaći trofeji i da se uđe u grupe Lige Evrope.

– Šef najviše insistira na pas igri, i mi se trudimo da na svakoj utakmici to ispoštujemo. Bićemo sve bolji i bolji, siguran sam u to, i uz malo sreće biće ovo naša sezona – uveren je Bajković.