cristiano_doni

Tužilac tražio oštre kazne za Donija i Atalantu

Tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) tražio je danas od te organizacije da zbog navodne umešanosti

u ilegalno klađenje suspenduje kapitena Atalante Kristijana Donija na tri i po godine, a da se klubu iz Bergama u narednoj sezoni Serije A oduzme sedam bodova.

Skandal sa ilegalnim klađenjem uzdrmao je italijanski fudbal u junu, a konačnu odluku o zahtevu Stefana Palacija doneće petočlana Disciplinska komisija FIGC-a, najranije u ponedeljak, preneli su lokalni mediji.

Povezana vest:  Fudbaleri u Nemačkoj ne treba da poste za vreme Ramazana

Još jedan igrač Atalante, Tomas Manfredini, mogao bi da se suoči sa oštrom kaznom. Njemu preti trogodišnja suspenzija, dok bi penzionisani reprezentativac Italije Đuzepe Sinjori mogao da dobije doživotnu zabranu bavljenja bilo kakvim poslom u vezi sa fudbalom.

Palaci je, takođe, tražio da drugoligaš Askoli sezonu počne sa minus šest bodova, kao i da plati kaznu od 90.000 evra.

Povezana vest:  Barselona posle preokreta pobedila Real Sosijedad

Sankcije bi mogli da snose i klubovi Alesandrija, Benevento I Kremoneze, koji se takmiče u nižim ligama.

Fudbalski klub Kjevo i igrač Vitorio Mikoluči uspeli su da se nagode sa tužiocem i smanje kaznu, navode italijanski mediji. Član Serije A iz Verone moraće da plati 80.000 evra, a fudbaler Askolija prihvatio je suspenziju od 14 meseci.

Ista dužina zabrane radom u fudbalu određena je i Stefanu Betariniju, koji je 2004. godine upisao jedan nastup za reprezentaciju Italije, a penzionisao se 2005.

Povezana vest:  Mojs očekuje još bolje igre od Runija