borha_slavlje_cz_vs_ven

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, C.ZVEZDA – VENTSPILS  7:0

Crveno- bela rapsodija

Rapsodija Robijevih momaka na premijeri na “Marakani”! Mada letonski Ventspils ne spade u grupu ni osrednjih evropskih timova Crvena zvezda im je u kofere spakovala sedam golova u režiji njihovog saigrača Martineza(autogol), Kaluđerovića(dva puta), Lazovića, Borhe(dva puta) i Mezenge.

Osim goleade, koji je mogao da začini I kapiten Kovačević promašavši jedanesterac, svima kojima je Zvezda u srcu može da raduje način na koju su domaći igrali. Brzo, lepršavo, odgovorno i pre svega efikasno. Posle još jednih priprema vidi se još veći trenerski pečat Roberta Prosinečkog , koji je uspeo da natera igrače da melju rivala kada su imali četiri pet golova prednosti. Bez obzira šta je pisalo na semaforu crveno-beli su pleli mrežu oko gola Letonaca, tako da ne bi bilo čudo ni da su domaći postigli I više od deset golova u trećem kvalifikacionom kolu Lige Evrope.

Povezana vest:  Menez: Igrači su uz Inzagija, moramo da se podignemo

Činilo se da Zvezda može sve i da nemaju problema ni na jednom delu terena, tako da je Prosinečki u nastavku dao šansu I golobradom Filipu Jankoviću koji je postao drugi najmlađi prvotimac Zvezde u istoriji kluba(16 godina, 6 meseci, 18 dana).

Bravo Zvezdo!!!

Crvena zvezda – Ventspils 7:0  (prvi meč 2:1)

Strelci: 0:1 Martinez 14. (autogol), 0:2 Kaluđerovič 22, 3:0 Lazović 25, 4:0 Borha 41. 5:0 Kaluđerović  52. 6:0 Mezenga 60. 7:0 Borha 75.

Povezana vest:  Predsednik Nikolić sutra u poseti fudbalerima Srbije

Stadion Crvene zvezde. Sudija: Rudi Hejtman (Nemačka). Crveni karton: Ruginks(Ventspils).

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Vilotić, Mijailović, Tošić, Kovačević(Ćosić), Dimitrijević, Kadu(Janković), Lazović, Borha, Kaluđerović(Mezenga).

Ventspils: Vlasovs, Postnikov, Tukura, Savčenkovs, Šimbura, Gabovs, Kosmačovs, Laizans, Martinez, Rugins, Višnakovs.

PHOTO: ataimages.rs