vladimir_petrovic_kzn_sport_kafe_vel

Petrović: U Rusiji ćemo dobiti pravu sliku naše vrednosti

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović izjavio je danas da će predstojeći prijateljski meč protiv Rusije u Moskvi biti „slika i prilika“ snage našeg nacionalnog tima uoči finiša kvalifikacija za EP 2012. godine.

-Namerno smo se odlučili da u poslednjoj proveri pred izuzetno važne mečeve u kvalifikacijama igramo protiv jakog rivala kao što je Rusija. Na tom meču videćemo pravu sliku naše vrednosti i znati na čemu smo pred mečeve sa Severnom Irskom i Farskim Ostrvima u septembru, a zatim i sa Italijanima i Slovencima u oktobru – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Tošić: Želeo sam da se vratim u Partizan u najboljim godinama

Selektor je pozvao 23 igrača, na spisku nema nijednog debitanta, a izostaće samo povređeni Nikola Žigić i Neven Subotić. Posle duže pauze zbog povrede u reprezentaciju se vratio Boško Janković, sada već bivši igrač Ðenove.

-Janković je bio reprezentativac, imao je tu nezgodnu povredu, u klubu su malo izgubili poverenje u njega, ali on se sada dobro oseća i odlučio sam da mu pružim šansu. On je to zaslužio pre svega ranijim igrama u reprezentaciji. Osim toga, nikad se ne zna, možda nam baš on bude adut u finišu kvalifikacija.

Povezana vest:  Ronaldinjo debitovao za Flamengo

Selektor je dodao da lakše povrede imaju i kapiten Stanković, zatim Ivanović i Tošić, ali da bi sva trojica trebalo da budu spremni za meč u Rusiji.

-Nadam se da će oni moći da nam se pridruže, ali nije problem i ukoliko ne budu mogli jer je važnije da budu zdravi za septembar. Sigurno neće biti Subotića koji se povredio juče na treningu i umesto njega sam pozvao Vilotića, koji svojimn kvalitetom zaslužuje šansu. Ne bih da ulazim u njegov sukob sa Robertom Prosinečkim, ali mora da se zna da sam ja uvek na strani trenera. Kao što kaže Chiro Blažević: „Ja sam uvek u pravu i kad nisam u pravu“ – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Mesi: Ovo je prava Barselona

Najbolji fudbaleri Srbije u ponedeljak u 10.30 časova putuju u Moskvu, a utakmica protiv Rusije odigraće se u sredu od 17 časova na stadionu „Lokomotive“.