stanojevic_2_kolo

Stanojević: Dobili smo ono što smo želeli

 

Trener fudbalera beogradskog Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je danas da je zadovoljan što je njegova ekipa dobila irski Šemrok za rivala u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, ali je upozorio da niko ne sme da potceni šampiona Republike Irske.

-Zadovoljni smo ovakvih ishodom žreba. Od pet mogućih rivala, dobili onog koga smo najviše želeli – kazao je Stanojević novinarima na stadionu Partizana.

Pored Šemroka, potencijalni rivali Partizana na žrebu bili su francuski Sošo, izraelski Makabi Tel Aviv, ruska Alanija i portugalska Vitorija Gimaraeš.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Hodžson: Vratilo nam se za Rusiju

-U ovom trenutku nemam mnogo informacija o Šemroku. Znam da su prošle sezone bili prvaci, da im je ovogodišnje prvenstvo uveliko u toku i da su zbog toga u takmičarskom ritmu. Ipak, do prvog meča će i nama biti lakše s te strane, jer će početi domaća Superliga – naveo je Stanojević.

Šef stručnog štaba crno-belih rekao je da će mu jedini problem za prvu utakmicu koja se igra 18. avgusta u Dablinu biti neigranje Zvonimira Vukića zbog žutih kartona.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica sedmog kola i tabela Bundeslige

-Nije nam problem što ćemo prvi meč najverovatnije igrati u gostima. To su stvari na koje ne možemo da utičemo. Partizan je u prošlosti u evropskim takmičenjima izbacivao Engleze i Velšane, verujem da ćemo nastaviti tu tradiciju i protiv Iraca – zaključio je trener Partizana.

Sportski direktor Partizana Mladen Krstajić kazao je da crno-beli moraju ozbiljno da se sprema za dvomeč protiv Iraca.

Povezana vest:  Barselona stala uz Mesija posle optužbi za rasizam

-Svaka ekipa koja dođe do ove runde takmičenja je za poštovanje. To važi i za Šemrok, koji je šampion države. Potreban nam je da ovim duelima pristupima ozbiljno i da se maksimalno pripremimo kako bi

prošli u Ligu Evropa – istakao je Krstajić.

Revanš utakmica Partizana i Šemroka trebalo bi da se igra 25. avgusta u Beogrdu. Oba tima prethodno su eliminisana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Partizan je izgubio od belgijskog Genka, a Šemrok od danskog Kopenhagena.