danko_lazovic_zenitZenit pobedio CSKA i smanjio razliku na dva boda

Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga pobedili su danas u Moskvi domaći CSKA sa 2:0 i tako smanjili razliku za vodećim timom ruske Premijer lige na dva boda.

CSKA posle 19. kola ima 41 bod, dok Zenit ima 39.

Golove za klub iz Sankt Peterburga postigla su dva Aleksandra, Keržakov u 54. i Anjukov u 55. minutu.

Prvi je bio precizan udarcem glavom iz trka sa deset metara, posle centaršuta Domenika Krišita sa leve strane, dok je drugi, takođe iz naleta, snažno šutirao iskosa sa desne strane i iskoristio slabu procenu golmana Igora Akinfejeva.

Povezana vest:  Murinjo: Ne bih mogao kao Venger da budem 17 godina u klubu

Čuvar mreže moskovskog kluba krenuo je da pada na desnu nogu, iako je lopta išla po sredini.

Reprezentativac Srbije Zoran Tošić igrao je za CSKA od 59. minuta, kada je ušao umesto Alana Džagajeva.

Bivši reprezentativci Srbije Danko Lazović i Aleksandar Luković nisu igrali za ekipu Zenita. Lazović, koji je drugi strelac lige sa devet golova je povređen, dok Luković trenutno nije u prvom planu italijanskog trenera Lučana Spaletija.

Povezana vest:  Skolari: Igra mnogo bolja nego što rezultat kaže

CSKA je najbliži pogotku bio u 87. mintu, kada je Sejdu Dumbija šutirao iz voleja, ali je dobro reagovao golman Zenita Vjačeslav Malafejev i loptu skrenuo u korner. Gostujući čuvar mreže istakao se i nešto kasnije posle udarca Pavela Mamaeva.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je napadač Moskovljana Vagner Lav, u 37. minutu. On je uspeo da smiri loptu posle dugačkog dodavanje Mamaeva, ali ga je odbrambeni igrač Zenita Tomaš Huboščan stigao dok se nameštao za šut i izbio loptu.

Povezana vest:  Britanci bez polufinala u ženskom fudbalu

Odličnu šansu za Zenit u prvom delu imao je Portugalac Dani, kada je njegov šut u 27. minutu posle povratnog dodavanja Keržakova bio izblokiran.

Minut kasnije Keržakov je snažno šutirao iskosa sa 15 metara, a Akinfejev je odličnom odbranom sačuvao gol.

U narednom kolu CSKA gostuje Rubinu iz Kazanja, 13. avgusta, dok će Zenit dan kasnije igrati na svom terenu protiv Amkara iz Perma.