dejan_stankovic

Bez Stankovića i Ivanovića u Moskvi

 

Dvojica standardnih reprezentativaca Srbije kapiten Dejan Stanković i odbrambeni igrač Branislav Ivanović zbog povreda neće biti u sastavu nacionalnog tima na predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Rusije. Selektor Vladimir Petrović odlučio je da naknadno ne pozove nijednog igrača, jer smatra da je konkurencija od 21 fudbalera dovoljna za prijateljski duel u Moskvi.

Stanković je prošle nedelje na treningu Intera dobio udarac u koleno, ali je uprkos tome juče odigrao više od 70 minuta utakmice protiv Milana u okviru Superkupa Italije.  Posle meča, koji je Milan u Pekingu pobedio sa 2:1 Stanković je osetio jak bol, zbog čega u ovom trenutku ne može ni da trenira ni igra.

Povezana vest:  Lovren kažnjen zbog vredjanja Španije

Bol je zaista veliki. Želeo sam najbolje i za klub i za reprezentaciju. Primio sam injekciju i verovao da će mi to pomoći da izdržim napore. Međutim, sada mi je ponovo teško i ova povreda zaslužuje određeno vreme i medicinsku pažnju u cilju punog oporavka – rekao je Stanković.

Kapiten reprezentacije Srbije je dodao da mu je veoma žao što mora da propusti završnu proveru u Moskvi i da će u narednih sedam dana biti pod posebnim terapijama.

Povezana vest:  Mesi postigao dva gola u pobedi Barselone

-Učiniću sve da se što pre oporavim i potpuno spreman dočekam septembarske utakmice u kvalifikacijama protiv Severne Irske i Farskih ostrva. Nadam se da ćemo tom prilikom svi biti na nivou potrebnom da osvojimo važne bodove i približimo se ispunjenju takmičarskog cilja. Te utakmice su od danas u mom fokusu – rekao je Stanković.

Drugi povređeni reprezentativac Branislav Ivanović prošle nedelje je na treningu Čelzija osetio bol u predelu prednje lože, a nakon detaljnih medicinski pregleda utvrđena je ruptura u dužini od skoro tri santimetra.

Članovi medicinskog tima iz Londona predložili su da Ivanović u narednih sedam dana bude pod posebnim tretmanom, terapijom i blagim treninzima, a očekuje se da bude u potpunosti spreman za deset dana.

Povezana vest:  Olsen objavio spisak kandidat za Mundijal u Južnoj Africi

-Sa velikom željom očekivao sam avgustovsko gostovanje u Rusiji, ujedno i poslednju proveru pred nastavak kvalifikacija. Na žalost, povreda me je u tome sprečila. U ovom trenutku, ostaje mi da se što pre oporavim i maksimalno spreman dočekam septembarske utakmice u boju za odlazak na prvenstvo Evrope – rekao je Ivanović.

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra putuje za Moskvu, gde je u sredu 10. avgusta, od 17 časova po našem vremenu očekuje duel sa selekcijom Rusije.