milovan_rajevac_selektor_gana

Katar otpustio Rajevca, Lazaroni novi selektor

 

Katarski fudbalski savez otpustio je, posle samo pet meseci, selektora Milovana Rajevca. Srpskom stručnjaku nije pomogla ni činjenica da je odveo reprezentaciju u treću fazu azijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Za naslednika Rajevca već je imenovan Sebastiao Lazaroni (60), nekadašnji trener Brazila, kojem će glavni zadatak biti odvođenje Katara na Mundijal u svoju domovinu.

Povezana vest:  INCIDENTI ĐENOVA, Italijanski ministar odgovornost prebacio na srpske službe

Rajevac je sa Katarom u drugom krugu kvalifikacija izbacio Vijetnam. U Dohi je njegova ekipa bila bolja sa 3:0, da bi u Hanoiju izgubila sa 2:1 što je čelnike katarskog saveza učinilo izuzetno nezadovoljnim.

-Raskinuli smo ugovor posle uzbunjujućeg načina na koji smo igrali protiv skromnog suparnika. Zahvaljujemo Rajevcu na trudu, ali smatramo da je vreme za prekid saradnje – stoji u saopštenju Katarskog fudbalskog saveza.

Povezana vest:  Stanković: Protiv Olimpika utakmica sezone

Rajevac je na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi odveo reprezentaciju Gane do četvrtfinala u kojem je posle izvođenja jedanaesteraca bolji bio Urugvaj. To je i bio glavni razlog zbog kojeg mu je Katar ponudio ugovor, ali saradnja je na kraju bila kratkog veka.