Rennes_celebration

Vujadin Savić: Snažni Ren!

 

Bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada uzdanica francuskog Bordoa, Vujadin Savić, biranim rečima opisao je kvalitete našeg protivnika u Ligi Evrope, ekipu Rena, sa čijim kvalitetima se upoznao prošle godine na terenu, u okviru francuskog šampionata.

– Igrao sam protiv njih u prošloj sezoni, bili su pred vratima Lige šampiona, ali zbog slabijih igara u finišu prvenstva i sedam poraza, završili su na šestom mestu – u najkraćem je preneo situaciju mladi srpski defanzivac i istakao da su bretonci tvrda ekipa sa dosta tamnoputih igrača.

Povezana vest:  Dizajneri se brane od kritika, Jabulani lopta omogućava fudbalerima da pokažu šta znaju

– Fizičke predispozicije ekipe Rena su zadivljujuće, a dodatni kvalitet im je što znaju da igraju na rezultat. Ipak, ako Zvezda ponovi igru iz meča sa Letoncima, smatram da može da se plasira u grupe Lige Evrope, jer francuzi su skloni „žutim minutama“ u toku meča, odnosno velikim oscilacijama i tada su veoma ranjivi. Kada se tome doda podrška koju će Delije pružiti sa tribina igračima na terenu, sigurno je da crveno-beli imaju šansu da ostvare željeni rezultat – sumirao je svoja zapažnja Savić.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LŠ, Poljski navijači izazvali nerede u Podgorici

Vujadin je takođe istakao da je u prošloj sezoni Ren postigao trideset osam golova na isto toliko utakmica, i da najviše pažnje treba obratiti na Jana Mvilu i Kolumbijca Montanja koji je najbolji strelac ekipe.