francesko_toti_civil_2

Ranijeri: Toti je lenj, ali je jedan od najboljih igrača

 

Bivši trener Rome Klaudio Ranijeri rekao je danas da je dugogodišnji kapiten tog kluba Frančesko Toti veoma lenja osoba, ali i jedan od najboljih igrača koje je trenirao u karijeri. Ranijeri je otišao sa klupe Rome prošle sezone, a dok je bio na funkciji često je davao prednost Marku Borijelu u odnosu na Totija.

Povezana vest:  Janković: Pokazali smo koliko vredimo

-Toti često nije trenirao redovno kao ostali igrači, pa sam ga zbog toga držao na klupi. Uprkos tome, on je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Da je otišao u Barselonu ili Mančester junajted sigurno bio osvajao ‘zlatne lopte’ više puta – kazao je Ranijeri italijanskim medijima.

Štampa u Rimu prošle sezone je spekulisala i da je Toti stajao iza smene Ranijerija. Toti u klubu i glavnom gradu Italije ima veliku popularnost, a navijači često u polu-šali kažu da je on druga najvažnija osoba u Rimu, posle pape.

Povezana vest:  Masimo Morati: Bejl će sada biti još i skuplji

-Trenirao sam i Frenka Lamparda i Alesandra del Pjera. Prvi je bio izuzetno posvećen fudbalu, a drugi često nije išao kući posle treninga već je zvao saigrače da ostanu duže u vežbaju slobodne udarce i penale. Za razliku od njih, Toti je odmah išao kući. Po igračkim kvalitetima, Toti je bolji, ali pomenuta dvojica imaju mnogo jači karakter – naveo je Ranijeri.

Povezana vest:  Real ipak neće pustiti Murinja na porugalsku klupu

Toti je za prvi tim Rome debitovao u martu 1993. godine, a do danas je za tu ekipu odigrao 610 utakmica i postigao 262 gola.