dejan_djurrdjevic_ofk_beograd

Đurđević: OFK je mlad tim, spreman da iskoristi šansu

 

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Đurđević rekao je danas da očekuje da njegova ekipa, zbog velikog broja mladih igrača, ima dosta oscilacija u novoj sezoni, ali je istakao da nikome neće biti lako protiv „romantičara“.

-Dosta posla je pred nama, ali uz mir koji nas prati, skromnost koju imamo, verujem da će rezultati doći. Očekuju nas oscilacije i na to sam spreman, ne treba nam pritisak, imamo svoj cilj i ako nam se ukaže prilika za napredovanje nećemo je odbiti. Očekuje nas zanimljivo prvenstvo, sve ekipe se pojačavaju, nema timova koji će biti ‘topovska hrana’ – rekao je Đurđević.

Povezana vest:  Vučelić: Nema razloga da fudbaleri tako slabo igraju

OFK Beograd je u prelaznom roku ostao bez dosta standardnih prvotimaca, među kojima su golman Bojan Šaranov i fudbaleri sredine terena Saša Marković i Veseljko Trivunović.

-To je dokaz da se u OFK Beogradu radi na pravi način i da se mladi igrači dobro pripremaju za predstojeća iskušenja. Tim je pretrpeo odredene promene, napustila su nas tri reprezentativca, ali i pored toga imamo ogroman potencijal – istakao je Đurđević.

Povezana vest:  EURO 2012, Karagunis odveo Grčku u četvrtfinale

„Romantičari“ su u ovom prelaznom roku angažovali napadača Milana Purovića, golmana Milana Lukača i igrača sredine terena Predraga Pavlovića.

-Akcenat će svakako biti stavljen na omladinsku skolu OFK-a, kao i obično. Međutim, uspeli smo da dovedemo par igrača koji će svojim iskustvom pojačati tim. Valja napomenuti da su u proteklom periodu ti igraci imali rupe u karijerama i treba ih popuniti. Zajednički interes nam je da ih vratimo na stari nivo i mislim da bi dobrobit bila obostrana – rekao je Đurđević.

Povezana vest:  Argentina "torpedovala" Boliviju sa 7:0

Takmičenje u domaćoj Super ligi počinje 13. avgusta, a OFK Beograd će u prvom kolu dočekati kulski Hajduk.