radosav_petrovic_jag_par

Petrović dobio radnu dozvolu, odlazi u Blekburn

 

Engleski fudbalski prvoligaš Blekburn saopštio je danas da je Radosav Petrović dobio britansku radnu dozvolu, čime je okončan njegov prelazak iz redova prvaka Srbije Partizana. Sastanak na kojem je Petrović dobio radnu dozvolu održan je danas u sedištu Fudbalskog saveza Engleske (FA) u Londonu, a prisustvovali su i čelnici Blekburna.

Povezana vest:  Lenon: Juventus je za klasu bolji od nas

Dva kluba, Partizan i Blekburn, ranije ovog meseca postigle su dogovor o transferu, a visina obeštećenja nije objavljena. Petrović je sa Blekburnom dogovorio četvorogodišnju saradnju. Radnu dozvolu moraju da imaju svi fudbaleri iz zemalja koje nisu članice Evropske unije.

Za dobijanje radne dozvole potrebno je da reprezentacija te zemlje na rang listi FIFA bude plasirana iznad 70. mesta, a da je fudbaler u prethodne dve godine odigrao najmanje 75 odsto zvaničnih utakmica nacionalnog tima.

Povezana vest:  Australija u finalu, za titulu Azije protiv Južne Koreje

Srpski fudbaler bi za tim Blekburna mogao da debituje u subotu protiv Vulverhemptona u prvom kolu šampionata Engleske. Petrović ima 22 godine, a u prethodne tri sezone za Partizan je odigrao 107 utakmica i postigao 20 golova. Sa crno-belima je osvojio tri titule prvaka Srbije i dva nacionalna kupu.

U julu je Petrović bio na pragu potpisivanja ugovora sa holandskim Viteseom, ali je u poslednjem trenutku transfer propao.

Povezana vest:  Poznati protivnici Partizana na zimskim pripremama



Petrović je za reprezentaciju Srbije debitovao 2009. godine, a do sada je odigrao 18 utakmica, uključujući i jedan meč na prošlogodišnjem Mundijalu.