rus_srb_prijateljski_mec

Minimalan poraz Srbije u Moskvi

 

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Rusije u prijateljskoj utakmici sa 1:0 (0:0). Jedini gol na meču postigao je Pavel Pogrebnjak u 53. minutu.  Utakmica je odigrana na stadionu Lokomotive u Moskvi, pred oko 10.000 gledalaca, a sudio je Ovidiju Hateganu iz Rumunije.

Žuti kartoni: V. Berezucki (Rusija), Krasić, Vidić (Srbija)

Rusija: Akinfejev, Anjukov (od 46. Šiškin), V. Berezucki, A. Berezucki, Žirkov (od 68. Ignaševič), Semšov, Glušakov, Zirjanov (od 82. Torbinski), Aršavin (od 30. Biljaletdinov), Keržakov (od 26. Pogrebnjak), Pavličenko (od 84. Širokov).

Povezana vest:  Muslin: Pobedi se ne gleda u zube

Srbija: Jorgačević, Tomović, Vidić, Rajković (od 84. Vilotić), Kolarov, Kuzmanović (od 75. Damjanović), Petrović (od 68. Milijaš), Ninković (od 46. Trivunović), Krasić (od 68. Janković), Tošić (od 46. Jovanović), Pantelić.

Srbija je u Moskvi doživela minimalan poraz, ali brige selektora Vladimira Petrovića uoči nastavka kvalifikacija za EP u septembru moraju da budu maksimalne. Naš tim je već četvrtu utakmicu bez pobede (Estonija, Koreja, Australija, Rusija), a ovo je već drugi uzastopni duel na kojem fudbaleri Srbije nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu.

Povezana vest:  Oven izgubljen do kraja sezone

Meč na stadionu Lokomotive odlučio je Pavel Pogrebnjak. On je u 53. minutu na najbolji mogući način iskoristio lošu reakciju našeg golmana Bojana Jorgačevića, koji je loše intervenisao posle udarca Romana Pavličenka i odbijenu loptu smestio u mrežu. Napadač Štutgarta pokazao se kao fatalan za Srbiju jer je baš on postigao odlučujući pogodak u prethodnom odmeravanju snaga između dve selekcije, pre tri godine u nemačkom Oberhauzenu kada su Rusi slavili sa 2:1.

Selektor Petrović odlučio se da Rusima suprostavi tim sa samo jednim klasičnim napadačem (Pantelić), pa zato i ne čudi što smo tokom devedeset minuta imali isto toliko šuteva u okvir gola. Krasić je u 59. minutu na desnoj strani ostao sam ispred Akinfejeva, šutirao je iz prve, snažno, ali nedovoljno precizno, pa je njegov nekadašnji saigrač iz CSKA uspeo da ukroti udarac.

Povezana vest:  Zvezda osudila incident i pozvala na hapšenje kriminalaca

Sa druge strane Rusi su osim pogotka još nekoliko puta ugrozili našeg golmana Jorgačevića, ali je on uspevao dobro da interveniše i tako na neki način popravi utisak zbog kiksa koji je prethodio jedinom pogotku na meču.