hrv_dresovi

Bilić izbacio Pranjića iz reprezentacije Hrvatske

 

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Slaven Bilić izbacio je danas iz nacionalnog tima levog beka Bajerna Danijela Pranjića. Bilić je izjavio da dok je on selektor ne računa više na Pranjića, a kao razlog za ovako žestoku odluku naveo njegovo „nedolično ponašanje“ posle prijateljske utakmice sa Republikom Irskom.

Povezana vest:  Kolarov odlazi iz Sitija, Rouz zamena

-Nakon utakmice Pranjić je na nedoličan način iskazao nezadovoljstvo svojim statusom. Nije bilo ružnih reči, odbio je da se rukuje sa stručnim štabom. Bio je to miran i kulturan razlaz. Mi na njega više ne računamo, zahvaljujemo mu na pet godina saradnje i želimo mu sreću – rekao je Bilić.

Pranjić je za reprezentaciju Hrvatske debitovao 16. novembra 2004. godine, zanimljivo takođe protiv Republike Irske. Susret odigran u sredu u Dablinu koji je završen bez golova trebalo je da mu bude 40. u nacionalnom dresu.

Povezana vest:  Lazović od sledeće nedelje na pozajmici u Rostovu

Međutim, Bilić je odlučio da prednost dobije Ivan Strinić, Pranjić je svih devedeset minuta ostao na klupi, što je očigledno bila „kap koja je prelila čašu“.

-Za reprezentaciju se igra dobrovoljno, pojedinac mora da se podredi kolektivu. Ne sme da bude privatnih interesa – rekao je Bilić, čiju odluku je naravno podržalo i rukovodstvo Hrvatskog fudbalskog saveza.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Vels i Gruzija bez pobednika, Srbija bi mogla na prvo mesto tabele