kleo_cacak_partizan

Petrović zove Klea za meč protiv Severne Irske!

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović pozvaće za naredni meč u kvalifikacijama za EP protiv Severne Irske Brazilca Klea, koji od prošle godine ima i srpski pasoš, i na taj način rešiće veliki problem koji naš tim ima sa napadačima, prenose beogradski mediji u izdanjima za subotu.

Naime, Petrović za duel sa Severnom Irskom 2. septembra u Belfastu i Farskim Ostrvima četiri dana kasnije u Beogradu neće moći da računa na povređenog Nikolu Žigića, Marko Pantelic je daleko od takmičarske forme, Danko Lazović se oprostio od reprezentacije, pa se Kleo, koji je najbolji strelac kineske lige sa 10 golova, nameće kao najbolje rešenje.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Branko Brnović: Ne bih voleo susret sa Srbijom

-Jaka je kineska liga, pratim Kleove rezultate i vidim da je u odličnoj golgeterskoj formi. Možda sam mogao da ga pozovem kada smo išli na turneju u Južnu Koreju i Australiju, ali tada se još uklapao u novom klubu, pa sam se odlučio za druge igrače. Nemam nikakvih problema da ga pozovem u reprezentaciju, on je dobio naš pasoš, želi da igra za Srbiju, tako da ne osećam nikakav otpor odluci da mu pošaljem poziv – izjavio je Petrović za „Novosti“.

Povezana vest:  Džerard neće igrati mečeve u Aziji


U svemu tome, naravno, postoji i ono čuveno “ali”. Problem je što u našem nacionalnom savezu i dalje nisu sigurni da li Kleo ispunjava sve administrativne uslove da zaigra za Srbiju.

Po statutu FIFA iz 2010. godine, promenjeni su dotadašnji preduslovi da bi naturalizovani igrač mogao da nastupi za svoju novu domovinu. Postoje dva člana statuta, 16 i 17, gde je za neke rok dve, a za neke pet godina, koliko je potrebno da igrač provede u zemlji da bi stekao pravo igranja za nacionalni tim.

Povezana vest:  Stojanović: Pokazali smo dobar nivo forme

Ukoliko selektor Petrović odluči da Brazilca pozove pod državnu zastavu, onda će i pravni tim našeg saveza da kontaktira FIFA i klupko će se definitivno razmrsiti.