Novi argentinski selektor odredio Mesija za kapitena

Alehandro Zabela smatra da je Lionel Mesi prirodni vođa nove reprezentacije Argentine, pa je kapitensku vrpcu uzeo Maskeranu i predao napadaču Barselone.

Najbolji svetski fudbaler pod vođstvom novog nacionalnog selektora imaće priliku kao kapiten da predvodi ekipu Argentine. To su na sastanku u Barseloni zajednički dogovorili selektor Zabela, Mesi i Maskerano, a čini se da dosadašnji kapiten i Mesijev saigrač u Barseloni nema ništa protiv. Mesi je već jednom prilikom bio kapiten, i to na susretu protiv Grčke na Svetskom prvenstvu u JAR-u kada je selektor bio Diego Maradona.

Povezana vest:  Nikolić: Nije lako pobediti Zvezdu dva puta u tri dana

Inače, novi argentinski selektor razgovarao je s igračima o nedavnom fijasku na Copa Americi kada su kao domaćini Argentinci ispali već u četvrtfinalu, a trenutno je na evropskoj turneji gde se susreće s reprezentativcima i razgovara s njima o novoj koncepciji igre i njegovim zahtevima.

Ove nedelje je boravio u Lisabonu gde je posetio trio koji nastupa za Benfiku, Nikolasa Gaitana, Ezekiela Garaja i Enca Perea, te Fabija Rinauda iz Sportinga, a u nedelju će nakon španskog Superkupa između Barselone i Reala razgovarati s Di Marijom, Gagom i Iguainom koji nose dres kraljevskog kluba.

Povezana vest:  Fiorentina sigurna protiv Kjeva