spartak_cz_gol_domaci

JELEN SUPERLIGA

Crvena zvezda bez bodova u Subotici

 

Fudbaleri Crvene zvezde neuspešno su počeli novu sezonu pošto su danas u prvom kolu izgubili u Subotici od ekipe domaćeg Spartaka sa 2:0 (1:0). „Crveno-beli“ su nastupili oslabljeni neigranjem Evandra i Kadua, ali je malo ko očekivao da će u Subotici ostati bez ijednog boda. Tako već na startu novog šampionata Srbije zaostaju tri boda za aktuelnim šampionom Partizanom, koji je u subotu u Beogradu deklasirao debitanta u Superligi, tim Novog Pazara (5:0).

Povezana vest:  EURO 2012, Ukrajinski premijer: Sudije su morale da vide gol Devića

Spartak je do vodećeg gola došao iz penala posle početničke greške Zvezdine odbrane. Golman Bajković i kapiten Kovačević izveli su neoprezno dodavanje, prišunjao se Torbica i oduzeo loptu Kovačeviću, nakon čega je usledio prekršaj za najstrožu kaznu.

Drugi pogodak kojim je odlučena utakmica postigao je defanzivac Bratih iz slobodnog udarca, a Subotičanima je olakšan posao kada je 15 minuta pre kraja crveni karton zaradio Mijailović zbog grubog starta.

Povezana vest:  Stanojević zadovoljan debijem na klupi Partizana

Današnji rezultati prvog kola prvenstva Srbije:

Javor – Borac 0:2 (0:1)

Rad – Metalac 3:0 (1:0)

Strelci: Milivojević u 12. i 70. i Stojiljković u 90. minutu.

Spartak – Crvena zvezda 2:0 (1:0)

Strelci: Torbica u 26. iz penala i Bratić u 55. minutu.

Odigrano u subotu: OFK Beograd – Hajduk 2:3, Jagodona – Sloboda Sevojno 1:1, Smederevo – BSK 2:1, Partizan – Novi Pazar 5:0, Vojvodina – Radnički Kragujevac 1:1.

Povezana vest:  Barselona pobedila Osasunu

U drugom kolu sledećeg vikenda sastaju se Hajduk – BSK, Borac – Smederevo, Crvena zvezda – Javor, Radnički Kragujevac – Spartak, Metalac – Vojvodina, Novi Pazar – Rad, Sloboda Sevojno – Partizan i OFK Beograd – Jagodina.

tosic_spartak_cz