ivica_dacic_2011

JSL: PARTIZAN – NOVI PAZAR

Dačić: Na utakmici nije spominjana Srebrenica

 

Zamenik premijera Srbije i ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da je prisustvovao utakmici beogradskog „Partizana“ i Novog Pazara i da nije čuo da su navijači vređali gostujući tim po nacionalnoj osnovi.

-Nisam čuo da je spominjana Srebrenica, možda se nije dovoljno čulo, ali mislim da Srebrenica nije spominjana tokom utakmice. To je bilo veoma važno da to ne bude tema kojom ćemo se baviti – rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, gde je ruskom džudisti Dmitriju Gerasimenku uručio srpsko državljanstvo.

Povezana vest:  Tadić preneo Berluskoniju žaljenje zbog nereda u Đenovi

Dačić je naveo da je veoma važno kako će buduće utakmice Novog Pazara „biti praćene“, budući da neke ekstremističke grupe mogu takve situacije da iskoriste za razne parole. Dačić je kazao da je i sa jedne i sa druge navijačke strane bilo verbalnih poruka, ali ne i fizičkog kontakta.

-Na Fudbalskom savezu Srbije (F S S) je da preduzima mere, jer to nije u nadležnosti MUP-a – rekao je Dačić.

Povezana vest:  Govedarica: Idemo oslabljeni na EP, ali nadam se najboljem

Disciplinska komisija F S S suspendovala je stadion Partizana za sve utakmice domaćih takmičenja prvog tima zbog ponašanja navijača na utakmici odigranoj u subotu, u kojoj je Partizan savladao ekipu Novog Pazara rezultatom 5:0. Ta komisija nije precizirala zbog kakvog ponašanja navijača je suspendovan stadion, ali se pretpostavlja da je kazna doneta zbog vređanja na nacionalnoj osnovi.

Povezana vest:  Valke zabrinut zbog stadiona u Kuritibi