robert_prosinecki_ven_cz
LIGA EVROPE
Prosinečki: Bolji smo i očekujemo plasman u Ligu Evrope
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je danas uoči utakmice sa francuskim Renom da su „crveno – beli“ bolji tim i da očekuje plasman u Ligu Evrope.
-Verujem da sa odgovarajućim pristupom igri i željom, kao i podrškom sa tribina, možemo do pobede. Utakmica protiv Spartaka došla je u pravo vreme i nadam se da su igrači shvatili da bez volje i zalaganja ne može ništa da se postigne – rekao je Prosinečki.
-I ukoliko se desi nešto neplanirano, neće bitio smak sveta – samo neka se igrači trude – dodao je trener Crvene zvezde.
Prosenčki je dodao da Zvezdu očekuje jedna od važnijih utakmica u sezoni jer je u igri plasman u Ligu Evrope.
-Očekuje nas težak zadatak, kako u sutrašnjoj utakmici, tako i za sedam dana u revanš meču. Ren je kvalitetna ekipa i najbolje bi bilo da se odmah zabeleži ubedljiva pobeda, ali bi i minimalna bila dovoljna za plasman u Ligu Evrope –  rekao je Prosinečki.
-Posmatrao sam tri meča Rena i znam manje – više sve o njima. Nećemo kalkulisati i probaćemo kao i do sada da dominiramo na terenu kroz pas igru kako bi stigli do gola i ugrozili protivnika – dodao je on i istakao da je njegova fudbalska filozofija zasniovana na napadačkom stilu igre.
Prosinečki je napomenuo da će posle današnjeg treninga znati prvu postavu, ali da Evandro sigurno neće početi utakmicu.
-Evandro nije potpuno spreman, kao ni Li Adi, koji neće biti ni u konkurenciji, jer nije prošao pripreme – rekao je Prosinečki.
Miloš Dimitrijević je rekao da „crveno -bele“ očekuje teška utakmica, ali da ništa nije nemoguće.
-Ren nije bauk i ako odigramo kako znamo, možemo do pobede – rekao je Dimitrijević.
-Atmosfera u timu je odlična. U klubu i u gradu vlada prava euforija i sigurno je da će stadion biti pun. Biće nam zadovoljstvo da igramo u takvom ambijentu – poručio je Dimitrijević.
Utakmica Crvena zvezda – Ren igra se sutra na stadionu Crvene zvezde s početkom u 20,30 časova. 
 
Povezana vest:  Engleski savez zabranio noćne izlaske reprezentativcima