trening_dablin_2011

PLEJ OF ZA LIGU EVROPE
 Stanojević: Menjamo system igre ali neće uticati na sistem igre!

 

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević, kao i uvek pred početak treninga na evropskim destinacijama, izašao je pred medije, kako bi izneo očekivanja od sutrašnjeg susreta sa Šamrokom.

– Možda ćemo malo promeniti sistem igre, obzirom na izostanak Vukića i povredu Eduarda, ali se nadam da to neće uticati na našu igru. Ovaj meč nam puno toga može doneti, odnosno ostanak u Evropi i mi smo potpuno skoncentrisani da ostvarimo taj cilj. U tom smislu i svaki aktivan rezultat bi nas zadovoljio, pod uslovom da prođemo u Ligu Evrope. Domaćin je možda u maloj prednosti, jer igra kao domaćin u ovom meču, poseduje agresivnost i disciplinu u igri sa prepoznatljivim stilom igre. Obzirom na revanš u Beogradu, ipak mislim da smo mi u prednosti ukupno gledano.

Povezana vest:  Platini otvorio sportski centar reprezentacije BiH u Zenici

Posle konferencije Stanojević je izveo svoje pulene na teren stadiona Tallaght, koji je standardno dobar, kao i uostalom svi tereni na ostrvu. Prvih 10 minuta zagrevanja, potom 15 minuta igre u krugu sa jednim ili dva dodira, a onda 20 minuta igre na dva gola na pola terena. Sve to je uobičajeno…

Na kraju treninga vežbali su se slobodnjaci, a udarce su oprobali Ilić, Tomić, Babović…

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde u grupi sa PSŽ-om, Napolijem i Liverpulom

Inače, Tallaght stadion izgleda na licu mesta sasvim pristojno, doduše ima samo istok i zapad, al i ito je po domaćinima sasvim dovoljno, pošto oni kažu da je ovde prosečna poseta oko 2-3.000 gledalaca. Po nekim najavama  od par navijača Partizana iz ovih krajeva prisutnih na treningu, može se očekivati oko 100-nak navijača crno-belih sutra uveče.

Povezana vest:  Poraz Slobode Sevojno od Dinama iz Minska

Sutrašnji meč će voditi sudijska četvorka iz Estonije. Glavni arbitar  je Hannes KAASIK, pomagaće mu , Hannes REINVALD i Silver KOIV dok je četvrti sudija Roomer TARAJEV. Delegat meča je Italijan Danilo FILACCHIONE, a posmatrač suđenja je interesantno, Jean LEMMER, koji je istu funkciju obavljao i u Genku.