kadu_dribling_cz_ren

PLEJ OF ZA LIGU EVROPE

Francuski mediji: Pakao Marakane nedovoljan za pobedu

 

Francuski sportski mediji ocenili su danas da su fudbaleri Rena uplašeno počeli duel sa Crvenom Zvezdom, ali i da su dobrom igrom u nastavku meča povećali šanse za prolazak u grupnu fazu Evropa lige. Francuski sportski list „Ekip“ (L’ Equipe) preneo je da su se fudbaleri Rena susreli „sa paklom Marakane“ u prvih pola sata meča i da je bučna atmosfera najvećeg stadiona u Srbiji uticala na Renove fudbaleri da ne počnu meč kako bi trebalo.

Zvezda je povela sa 1:0, ali je Ren preokrenuo rezultat i slavio sa 2:1.

-Bilo je najavljeno da će se Ren susresti sa paklom i to se i desilo… Bretonci, verovatno impresionirani atmosferom, nisu uspeli da ‘uđu u meč’ u početnom periodu utakmice. Tim iz Beograda je to iskoristio. Inspirisaniji, nadahnutiji, Srbi su ubrzo konkretizovali dominaciju kroz opravdano dosuđen penal koji je realizovao Kadu – piše Ekip.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA H, Partizan otputovao u Ukrajinu

Izveštač lista je ocenio da bi Ren trebalo da prođe u grupnu fazu Lige Evropa, osim ako se na stadionu „Rut de Lorijen“ narednog četvrtka ne dogodi „katastrofa“.

Pariski fudbalski magazin „Frans futbal“ (France Football) naslovio je izveštaj o sinoćnoj utakmici sa „Nije gotovo“, ali je u tekstu zaključio da je Ren pred revanš u „idealnoj poziciji“.

-Trener Rena pohvalio je ponašanje svoje ekipe u prvom meču baraža za Ligu Evrope u Beogradu. Posrćući i doživljujući teškoće u početku, njegovi igrači su uspeli da reaguju, pobede i dođu idealnu poziciju uoči revanša – piše list.

Povezana vest:  Preminuo Albert Skenlon, član generacije Bazbijevih beba

Lokalni dnevni list iz Bretanje „Uest-Frans“ (Ouest-France) ocenio je utakmicu Rena u Beogradu kao „veoma dobru“.

-Bilo je jasno pre početka utakmice da će Ren biti pod pritiskom. Početak utakmice je to i potvrdio. Srbi su primorali igrače Rena da se pregrupišu u trideset metara od odbrane. Vezni red se grčevito borio da obuzda ‘crveno-bele’ talase – opisao je list početnu fazu meča.

Novinar tog lista ocenio je da su Zvezdini igrači u nastavku meča pritiskali Renovu odbranu, ali nisu uspevali da stvore izgledne prilike, te je drugo poluvreme donelo „drugi pristup“ francuske ekipe.

-Posle početnog straha, odbrambena linija je bila kompletno osvežena i odlično je sprečila Srbe da organizacuju napade. Posledica toga je da je Ren preuzeo kontrolu nad loptom – naveo je list i dodao da je prednost Francuza pred revanš „veoma interesantna“.

Povezana vest:  Srbija u baražu za EP u Češkoj

Francuski „Eurospor“ (Eurosport.fr) preneo je da je Pitroipa „obukao spasilačko odelo u vreloj noći baraža za Ligu Evrope na beogradskoj Marakani“.

-Igrač iz Burkine Faso je skoro sam destabilizovao srpski tim, koji je bio odlučan da igra, ali je imao nedostatak ‘dubine’ u napadu – naveo je sajt.

Procenjujući šanse Zvezdinih fudbalera u revanšu, „Eurospor“ je konstatovao da će za Renov prolaz dalje biti potrebno ispuniti dva uslova: izbeći neprijatna iznenađenja i staviti Pitroipu u tim.

-Dok Pitroipa igra na sinoćnem nivou, da li zaista nešto može da se dogodi ekipi Frederika Antoanetija? – zaključio je „Eurospor“.

kadu_penal_cz_ren