fifa-2011-u-20-world-cup

Brazil prvak sveta

 

U finalnoj utakmici Svetskog prvenstva za mlade (fudbaleri do 20 godina), reprezentacija Brazila savladala je jutros u Bogoti, posle produžetaka, Portugaliju sa 3:2 (1:1, 2:2). Junak utakmice bio je Oskar koji je postigao sva tri gola za Brazil. Poslednji u 111. minutu susreta čime je Brazilcima doneo petu titulu svetska prvaka u konkurenciji fudbalera do 20 godina.

Povezana vest:  Sutra drugo kolo crnogorskog fudbalskog prvenstva

Prvi pogodak Oskar je postigao u 5. minutu, a samo četiri minuta kasnije izjednačio je Nelson Oliveira. Oliveira je doneo i rezultatski preokret u 59. minutu kada je Portugalija povela sa 2:1, ali je Oskar drugim pogotkom u 78. izjednačio.

Pošto do kraja susreta nije bilo promena ušlo se u produžetke. Golom devet minuta pre kraja drugog produžetka brazilski fudbaler je zaslužio „Oskara“, jer je svojoj reprezentaciju doneo novu titulu.

Povezana vest:  Poraz Marseja na Korzici

Finalnoj utakmici prethodio je meč za 3. mesto u kojem je Meksiko savladao Francusku sa 3:1. Ulises Davilja, Horhe Enrike i Edson Rivera bili su strelci za Meksiko, dok je jedino gol za Francusku postigao Aleksandr Lakazete.