evandro_cz_cz_javor

Zvezda sigurna protiv Javora

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Javora iz Ivanjice sa 2:0 u poslednjoj utakmici drugog kola Super lige Srbije. Pogotke za beogradski tim, kome je to prva pobeda u šampionatu, postigli su Duško Tošić u 22. i Evandro u 68. minutu.

U tim Crvene zvezde se posle nekoliko meseci vratio štoper iz Gane Li Adi, dok Milana Vilotića nije bilo u sastavu. Brazilac Savio takođe je odigrao svoj prvi meč za Zvezdu od jesenjeg dela prošle sezone.

Povezana vest:  Voždovac deklasirao Radnički iz Niša

Izabranici Roberta Prosinečkog su od prvog sudijskog zvižduka kontrolisali igru i imali terensku inicijativu, dok se Javor opredelio za izrazito odbrambenu taktiku. Crveno-beli su mogli u četvrtom minutu da dođu do vođstva, ali je golman Javora Milorad Nikolić u poslednjem trenutku intervenisao i odneo loptu ispred Zvezdinih napadača Kristijana Borhe i Bruna Mezenge.

Domaćin je poveo u 22. minutu, kada je Darko Lazović izveo korner sa desne strane, lopta je došla do Evandra koji je proigrao Duška Tošića, a bek crveno-belih preciznim udarcem sa peterca zatresao mrežu.

Povezana vest:  Putin želeo da blokira prelazak Nojera iz Šalkea u Bajern

Iako su imali inicijativu, crveno-beli nisu stvorili mnogo šansi u prvom delu meča. U 42. minutu Lazović je prošao po desnoj strani i proigrao Evandra koji je bio na 10-ak metara od gola, ali ga je na kraju izblokirala odbrana gostiju.

Prvu dobru priliku u drugom poluvremenu crveno-beli su pretvorili u pogodak. Igrao se 68. minut kada je Tošić centrirao sa leve strane, a Evandro glavom sa nekoliko metara savladao golmana Javora. U 76. minutu crveno-belima je poništen pogodak zbog prekršaja koji je strelac Bruno Mezenga napravio nad čuvarom mreže Javora Nikolićem.

Povezana vest:  MUP u subotu i nedelju snima fudbalske utakmice

Utakmici na beogradskoj Marakani prisustvovalo je oko 10.000 gledalaca.