milan_slavlje_grad

Milan osvojio trofej Berlusconi

 

U odličnoj fudbalskoj predstavi na San Siru Milan je bio bolji u prvom, a Juventus u drugom delu, ali bolji realizatori bili su rosoneri. Dinamičnu i otvorenu utakmicu videli su gledaoci na Trofeju Berluskoni koji se tradicionalno igra uoči početka nove sezone Serije A na Milanovom San Siru. Italijanskog premijera i vlasnika Milana koji je prisustvovao susretu sigurno je oduševila igra i posebno golovi njegove ekipe u prvih 45 minuta.

Povezana vest:  Prvi gol Srbije, Švajcarska ipak prejaka

Naime, posebno prvi, ali i drugi pogodak Milana prava su remek dela. Prvo je u 9. minuti posle odličnog centaršuta Abatea sa desne strane, na drugoj stativi na nekih 10 metara od gola sjajno volejem loptu zahvatio Kevin Prins Boateng i zakucao je u mrežu nemoćnog Bufona.

Na 2:0 za Milan u 23. minuti povisio je sada već legenda Milana Holanđanin Klarens Sedorf sjajno izvedenim slobodnim udarcem. S nekih 25 metara lopta je peletela preko živog zida, i odbivši se o prečku ušla u mrežu, a Bufon je loptu i ovaj puta samo ispratio pogledom.

Povezana vest:  Nikolić: Lazović verovatno ostaje, dolaze nam dva igrača

Međutim, u nastavku potpuno druga priča. Juventus je zagospodario terenom, a u jednoj vrlo lepoj akciji još jedna legenda Alesandro Del Piero idealnom loptom u prostor uposlio je crnogorsko pojačanje ovog leta pristiglo iz Rome, Mirka Vučinića koji je rutinski realizovao priliku i smanjio na 2:1 u 57 minuti. Do kraja utakmice su uglavnom napadali Torinezi, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja, a nekoliko prilika promašio je upravo Vučinić.

Povezana vest:  Miloš Dimitrijević: Očekujemo pobedu