FSS_logo

Održan sastanak između delegacija NZ Slovenije i FS Srbije

 

Na sastanku u Mariboru razmatrana sva važna organizaciona pitanja uoči utakmice zakazane za 11. Oktobar. U Mariboru je juče održan sastanak između predstavnika NZ Slovenije i FS Srbije, na kojem su razmatrana sva važna organizaciona pitanja uoči utakmice Grupe C kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2012. u Poljskoj i Ukrajini u kojoj će se 11. oktobra 2011. sastati „A“ reprezentacije Slovenije i Srbije. Odlukom Saveza domaćina, meč poslednjeg kola Grupe C biće odigran tog dana na stadionu „Ljudski vrt“ u Mariboru (na slici) sa početkom u 20.45 sati.

Delegaciju NZ Slovenije činili su izvršni sekretar Saveza Aleks Štolfa, menadžer „A“ reprezentacije Boštjan Gaser, komesar za bezbednost Brane Elsner, kao i predstavnici slovenačke policije, bezbednosti i stadiona. U delegaciji FS Srbije bili su generalni sekretar Zoran Laković, komesar za bezbednost Milivoj Mirkov i menadžer „A“ reprezentacije Aleksandar Bošković.

Pre početka sastanka, obavljena je inspekcija stadiona „Ljudski vrt“. Reč je o renoviranom i lepom objektu, čiji je kapacitet 12.500 mesta.

Povezana vest:  Boško Janković oduševljen napadačima Đenove

Najvažnije pitanje na sastanku je bilo vezano za sistem prodaje i distribucije ulaznica, obzirom na činjenicu da je naš Savez odlukom UEFA Kontrolne i disciplinske komisije kažnjen zabranom organizovanog vođenja navijača do kraja tekućeg kvalifikacionog ciklusa, a zbog problema viđenih u Đenovi uoči susreta protiv Italije 12. oktobra 2010. Zbog toga, FS Srbije nije u prilici da trebuje pet odsto ulaznica od ukupnog kapaciteta stadiona, na šta svaki gostujući savez ima pravo potpisanim Protokolom o takmičenju u grupi C.

Zvaničnici FSS su juče u Mariboru podsetili na ove činjenice i rekli da trebovanja ulaznica neće biti, s čime su od ranije upoznati i čelnici NZ Slovenije. Usledilo je objašnjenje od predstavnika domaćeg Saveza i policije o merama koje će biti preduzete u cilju sprečavanja prodaje ulaznica navijačima Srbije.

Najpre, čelnici NZ Slovenije su nas obavestili da su već prodali sve ulaznice za meč protiv naše selekcije. Naime, Slovenci su u kompletu prodavali ulaznice za tri kvalifikacione utakmice: Slovenija – Italija, Slovenija – Estonija i Slovenija – Srbija. Kompletan kontigent je prodat, pa se sada deluje na planu sprečavanja eventualne preprodaje ulaznica. Akcije u tom smeru biće intenzivirane narednih dana, a posebno uoči same utakmice i slovenačka policija restriktivno će primenjivati sve zakonske odredbe i kažnjavati eventualne prestupnike.

Povezana vest:  Đurovski: Igramo do kraja, na pobedu protiv Radničkog

U cilju dalje zaštite od prodaje ulaznica, a posebno navijačima Srbije koji su ujedno i državljani naše zemlje, zajedničkom odlukom slovenačke policije i Saveza primenjivaće se mera idedntifikacije vlasnika ulaznica koji se sa njima pojave na stadionu. Naime, svaki gledalac će morati da pokaže ulaznicu i neki od ličnih dokumenata i tako dokaže da je slovenački državljanin.

Slovenačka policija je meč Slovenija – Srbija proglasila utakmicom visokog rizika. Zbog toga, biće preduzet niz drugih mera, a koje za cilj imaju obezbeđivanje maksimalnih uslova sa svih aspekata. Organizatori utakmice neće dozvoliti unošenje transparenata nit bilo kakvih drugih pisanih parola.

Povezana vest:  Keln pobedio i pobegao sa začelja

FS Srbije ovim putem apeluje na sve navijače Srbije, kako na državljane naše zemlje tako i na državljane drugih zemalja koji su naše nacionalnosti ili jednostavno podržavaju „orlove“, da 11. oktobra ne kreću put Maribora, ne kupuju ulaznice na „crnom tržištu“ i time ne prave probleme zbog kojih može da ispašta naša „A“ reprezentacija.

FS Srbije će sa svoje strane, aktivnim učešćem u organizaciji utakmice i stavljanjem na raspolaganje ljudskih resursa, učiniti sve da gostovanje naše selekcije u Mariboru protekne na najbolji način. Pre utakmice u Sloveniji, Srbija će 2. septembra gostovati u Severnoj Irskoj, a onda slede dve vezane utakmice kod kuće – 6. septembra protiv Farskih ostrva i 7. oktobra protiv Italije.