aleksandar_stanojevic_fk_partizan_1

Stanojević: Plasman u Ligu Evrope važan cilj

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević uoči revanš utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Šamrok Roversa izjavio je danas da bi bio zadovoljan svakim rezultatom koji bi „crno-belima“ garantovao plasman u grupnu fazu takmničenja.

-Najbitinije je da prođemo dalje. Ima vremena da posle analiziramo utakmicu. Ipak, nećemo ići na 0:0, jer ovaj tim ne zna da igra na takav način i pokušaćemo da damo gol više – tekao je Stanojević.

Povezana vest:  Đemba Đemba: Možemo do Lige šampiona

Prvi meč u Dablinu završen je rezultattom 1:1, a prvak države je u finišu meča mogao i da doživi poraz.

-Ne treba da postavljamo pitanje motivacije u utakmici koja donosi plasman u Ligu Evrope. Sve je poznato, način na kako oni i mi igramo, tako da znamo šta nam je činiti – rekao je trener „crno-belih“.

Stanojević neće moći da računa na nedovoljno oporavljene Lazevskog, Miljkovića i Andersona koji su juče počeli da treniraju, a pod znakom pitanja je i Vladimir Volkov.

Povezana vest:  Benajun iz Liverpula prešao u Čelsi

-Igraćemo ofanzivno. Nisam još siguran da li sa jednim, ili dva vezna igrača, ali sigurno sa dva špica – dodao je Stanojević.

On je poručio navijačima da budu strpljivi jer su od početka sezone bili svedoci dobrih partija Partizana – protiv Škendije, Genka i Novog Pazara. Govoreći o sutrašnjegm protivniku, Stanojević je rekao da je Šamrok uvek sposoban da ugrozi protivnički gol.

-Dominantnija su ekipa, iako nisu viši od nas. Pokušaćemo da uspostavimo naš stil igre, odnosno da spustimo loptu na zemlju, ali ukoliko se ukaže prilika, ugrozićemo ih iz prekida – rekao je Stanojević.

Povezana vest:  Mediji: Juventus Drogbi nudio pet miliona evra po sezoni

-Partizan uvek igra pod imperativom pobede i ništa manji pritisak nije bio na našim fudbalerima u meča u Užicu, protiv Sevojna – rekao je Stanojević.

-Prvenstvo nam je važno, ali i Evropa. Imamo visoke cikljeve koje smo postavili smo tokom prethodnih sezona – zaključio je Stanojević.

Utakmica Partizan – Šamrok igra se sutra na stadionu Padrtizana od 20,30 sati.