volkov_par_sam

PLEJ OF ZA LIGU EVROPE

Partizan bez učešća u Ligi Evrope

 

Fudbaleri Partizana nisu uspeli večeras da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evropa, pošto su u revanš meču četvrtog kola kvalifikacija, u Beogradu, posle produžetaka poraženi od irskog Šamroka sa 1:2. Posle 90 minuta igre rezultat je bio kao i nedelju dana ranije u Dablinu – 1:1, ali je u 7. minutu drugog produžetka Stiven Rajs iz penala postigao gol za istorijsku pobedu Iraca.

Prethodno je strelac za Partizan bio Vladimir Volkov u 35. minutu, dok je izjednačenje gostima doneo Pet Saliven u 58, sjajnim volej udarcem sa 25 metara. Oko 18.000 navijača na stadionu Partizana na kraju utakmice zvižducima je ispratilo igrače u crno-belim dresovima, osim Vladimira Volkova koji je dobio aplauze, kao i fudbaleri Šamroka.

Većina prisutnih je, takođe, skandiranjem poručila da želi ostavku predsednika Partizana Dragana Đurića, dok se sporadično moglo čuti i negodovanje na račun trenera Aleksandra Stanojevića. Najveći problem u „bledom izdanju“ domaćih igrača večeras je bila realizacija, što se moglo videti već u 4. minutu utakmice, kada Vladimir Jovančić nije iskoristio grešku golmana Rajana Tomsona.

Povezana vest:  Real nastavlja pohod ka trofeju bez Ronalda, Bejla i Benzeme

Gostujući čuvar mreže loše je zahvatio loptu prilikom izvođenja gol-auta i dodao je napadaču crno-belih, koji je sa 11 metara šutirao pored gola.

Prednost crno-belima u prvom poluvremenu uspeo je, međutim, da obezbedi Volkov posle kornera koji je sa desne strane izveo Nemanja Tomić. Levi bek Partizana bio je najviši u skoku i udarcem glavom sa 10 metara savladao je Tomsona.

U finišu prvog dela golman Radiša Ilić, koji je šansu dobio pre standardnog Vladimira Stojkovića koji nije bio ni na klupi, zadobio je povredu levog oka posle sudara sa protivničkim igračem nakon jednog kornera.

Povezana vest:  Berloskoni najavio odlazak Leonarda

On je odlučio da nastavi meč, međutim, nije imao rešenje za fantastičan udarac Peta Salivena u 58. minutu. Fudblaer gostiju odlično je zahvatio loptu koju je posle kornera glavom odbio Ivan Ivanov.

Najbolju šansu u drugom poluvremnu imao je Stefan Babović u 70. minutu, kada je sa 10 metara od gostujućeg gola oklevao da šutira posle dodavanja Volkova, zbog čega je bio izblokiran.

Samo minut kasnije Nemanja Tomić je odlično izveo slobodan udarac sa 25 metara, ali je lopta prošla malo pored gola. Pre isteka 90. minuta oba tima su imala nekoliko prilika da reše pitanje pobednika bez igranja produžetaka, ali nisu uspeli u tome.

U prvom produžetku lopta je uglavnom bila na polovini gostiju iz Republike Irske, ali igrači Partizana ponovo su propustili nekoliko odličnih prilika. Najbliži golu opet je bio Babović, kada je u 92. minutu pogodio stativu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara.

Povezana vest:  FA: Zahtev Hala za promenu imena biće odbijen

Trenutak koji je rešio pobednika večerašnje utakmice dogodio se u 112. minutu, kada je Radiša Ilić prvo sjajno odbranio udarac Kirana Kildufa, ali onda i oborio Karla Šeparda koji se našao u gol šansi. Usledio je potom precizan šut Stivena Rajsa za pobedu Šamroka I eliminaciju Partizana.

Ranije danas i drugi predstavnik Srbije u 4. kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, Crvena zvezda, doživeo je neuspeh. Crveno-beli su u Francuskoj poraženi od domaćeg Rena sa 0:4 i eliminisani ukupnim rezultatom 1:6.

Žreb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se sutra u 13.00 u Monte Karlu.

samrok_rovers_slavlje