stanojevic_odlazi_sa_terena

POSLE MEČA PARTIZAN-ŠAMROK

Stanojević: Nemam problem da budem smenjen

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da „nema problem da bude smenjen“ posle večerašnjeg poraza crno-belih od irskog Šamroka u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

-Možemo o svemu da pričamo, pa i mojoj ostavci. Naravno da trener snosi veliku odgovornost. Nemam problem da me smene. Uradiću sve u interesu Partizana, iako sam nedavno potpisao novi ugovor, a imao sam ponude sa strane – kazao je Stanojević novinarima na stadionu Partizana.

ALEKSANDAR_STANOJEVIC_PAR_SAM-Stavićemo sve na papir i pričati o svemu. Videćemo šta je bilo dobro i loše u proteklom periodu. Važno je da svako odgovara za svoje – dodao je on.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, REZULTATI, Ubedljiv poraz Vojvodine, preokreti Borusije i Žiline

Partizan je večeras u Beogradu, golom iz penala u 7. minutu drugog produžetka, izgubio od Šamroka sa 2:1 i posle 1:1 iz prvog meča, igranog pre nedelju dana u Dablinu, nije uspeo da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa.

-Sramno je da Partizan ispadne od ekipe kao što je Šamrok. Navikli smo na uspehe poslednjih godina, ali to danas jednostavno nismo mogli. Ključ utakmice je u neiskorišćenim šansama. Mnogo prilika smo promašili – ocenio je trener crno-belih.

Stanojević je odlučio da ovaj meč na golu počne Radiša Ilić, umesto Vladimira Stojkovića koji je od dolaska u Humsku bio standardan čuvar mreže.

Povezana vest:  Elitni fudbalski klubovi ponovo prete istupanjem iz Lige šampiona

-Sklonio sam ga iz više razloga. Prvi je loša forma u poslednje vreme, a ima još nekih – nije precizirao Stanojević o čemu se radi.

On je dodao da je izveo „najbolji sastav u ovom trenutku“.

-Evidentno je da imamo problem sa napadačima. Dijara još nije u formi, a Šćepović se na dan utakmice požalio na bol u leđima, iako sam planirao da ga stavim u tim – kazao je Stanojević.

Po završetku meča navijači Partizana su, uz gostujuće igrače, samo Vladimira Volkova sa terena ispratili uz aplauz, dok su ostali dobili zvižduke.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - FRANCUSKA-1998, "Trikolori" i crveni kartoni

-Čudne stvari nam se dešavaju. Kada ne iskoristiš pet-šest stopostotnih šansi ne možeš ni da očekuješ da prođeš dalje. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu i utakmici sa OFK Beogradom – kazao je Volkov, najbolji igrač crno-belih u večerašnjem duelu i strelac vodećeg gola u 35. minutu.

Kapiten Šaša Ilić je rekao da „nije verovao“ da će Partizan izgubiti od Šamroka.

-Teško mi je da pričam sada. Nisam verovao da možemo da ispadnemo od Šamroka. Stalno nam se ponavljaju iste stvari – kratko je kazao Ilić.