pep-guardiola-fc-barcelona

Gvardiola: Osvanje titule bilo je teško, ali mi imamo igrače

 

Različito raspoloženje vladalo je u svlačionici posle Evropskog superkupa u Monaku između Barselone i Porta u kojoj je španski i evropski prvak slavio sa 2:0. Kao i obično, Barsu je do titule predvodio najbolji fudbaler današnjice Lajonel Mesi koji je postigao prvi, a asistirao Cesku Fabregasu kod drugog gola.

-Da biste osvojili ovoliko titula potreban vam je ključni igrač. A mi imamo Mesija. Ako dodate tome spektakulerne predstave ostalih – rekao je Barsin trener Pep Gvardiola.

Povezana vest:  Juventusu samo bod protiv Sasuola

-Osvajanje ove titule bilo je teško. Ovi igrači su neponovljivi. Nikad mi ne dosadi da ih hvalim jer imaju tako kompetitivne duše. Osvajamo prosečno četiri titule po sezoni jer smo dovoljno srećni da imamo ove igrače – dodao je trener katalonskog kluba.

Trener Porta Vitor Pereira veruje da je njegova ekipa u susretu oštećena za nedosuđeni jedanaesterac deset minuta pred kraj kada je Eric Abidal posle jedne izgubljene lopte u kaznenom prostoru oborio Fredija Guarina.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 13. kola i tabela Premijer lige

-Znam da je teško dosuditi penal Barceloni u 80. minuti, ali da se to dogodilo na suprotnoj strani, bio bi penal – izjavio je Pereira.

-Mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu, stalno na Barseloninom nivou. Hteli smo da postignemo gol, vršili smo pritisak visoko na terenu, hteli smo loptu i hteli smo pobedu. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu i čak posle zaostatka od 1:0 imali smo jednu ili dve prilike – zaključuje Pereira.

Povezana vest:  Italija u finišu slomila Švedsku i plasirala se u drugu fazu