vosa_reflektori

Jovanović: Na stadionu „Karađorđe“ i vojvođanska zastava

 

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović zatražio je danas od rukovodstvu „Poslovnog prostora“ da se na jarbolu unutar gradskog stadiona „Karađorđe“, tokom održavanja sportskih takmičenja, pored zastava Republike Srbije i grada Novog Sada postavi i zastava AP Vojvodine.

Jovanović je podsetio da su Statutom AP Vojvodine utvrđeni njeni simboli, zastava i grb, a da je odlukom pokrajinskog parlamenta precizirano da se zastava Vojvodine postavlja uporedo s republičkom zastavom kada je zakonom ili nekom drugim aktom predviđeno isticanje tog simbiola države Srbije.

Povezana vest:  Grčki mediji: Milivojević se vraća u Anderleht

-Zaključkom Skupštine Grada iz aprila ove godine upravljačka prava nad stadionom `Karađorđe“ predata su JKP “Poslovni prostor“… podsećam vas da morate da preduzmete sve potrebne mere sa ciljem sprovođenja pomenutih akata, tako da se na jarbolima unutar gradskog stadiona postavi i zastava Vojvodine – navodi se u pismu predsednika gradskog parlamenta.

Pozivajućii se na Ustav Srbije i Statut Vojvodine, Jovanović je još u septembru 2009. godine uputio pismo svim javno-komunalnim i drugim javnim preduzećima i ustanovama koje osnovao grad Novi Sad, da na mesta predviđena za isticanje državnih i gradskih simbola, postave i zastavu Vojvodine. Jovanović je član rukovodstva Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja, pored ostalog, posebno insistira na korišćenju pokrajinskih simbola.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Mateus izostavio Bojinova