cesare_prandelli

Prandeli: Štrajk igrača u Seriji A je autogol

 

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Chezare Prandeli nazvao je štrajk igrača u Seriji A autogolom, izrazivši zabrinutost što njegovim izabranicima pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope nedostaju utakmice. Nacionalni tim „azura“ u okviru C kvalifikacione grupe gostuje u petak selekciji Farskih Ostrva, četiri dana kasnije dočekuje Sloveniju, a brojni italijanski reprezentativci još nisu odigrali takmičarsku utakmicu ove sezone.

Povezana vest:  Zvezda u Gračanici:Za porodilište skupljeno 421.350 dinara

-Štrajk je autogol, koji je delo svih. Nadali smo se da je za vikend mogao da počne šampionat, ali je sporazum izostao. Sada ima 10 dana za dogovor, valjda će utakmice Serije A konačno krenuti – rekao je Prandeli.

Unija italijanskih igrača (AIC) pozvala je u petak svoje članove na štrajk, nakon što nije postignut dogovor s predstavnicima 20 klubova Serije A oko novih kolektivnih ugovora.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Utakmicom Brazil - Hrvatska večeras počinje SP u fudbalu

-Svi misle da ćemo predstojeće utakmice sigurno dobiti, ali nije tako u stvarnosti. Brine me nedostatak utakmica. Bio bih još više zabrinut kada bi morali da se suočimo s nekim velikim timom, kao što je, na primer, Francuska – kazao je italijanski selektor.

U C grupi kvalifikakcija za „EURO 2012“ Italija vodi sa 16 bodova iz šest utakmica ispred Slovenije, koja ima 11 bodova iz sedam mečeva. Slede Severna Irska i Srbija koje su iz šest utakmica osvojile devet, odnosno osam bodova.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati i tabela 28. kola Primere