marko_pantelic_rep_fud

Pantelić i Rajković: U Belfastu nas zanima samo pobeda

 

Srpski fudbalski reprezentativci Marko Pantelić i Slobodan Rajković poručili su danas da ih u duelu sa Severnom Irskom u Belfastu zanima samo pobeda i da uopšte ne razmišljaju o kalkulacijama koje kažu da je i bod dovoljan.

-Ne interesuju nas nikakve kalkulacije jer ako dobijemo sve do kraja idemo dalje. Tek ukoliko u nekoj od narednih utakmica ne pobedimo, onda ćemo kalkulisati. Ali, mi smo uvek išli na pobedu i tako će i ostati, mada nam neće biti lako jer se i drugi bore za prolaz – rekao je Pantelić.

Rajković je bio još konkretniji.

-U mlađim kategorijama kada sam razmišljao o tome da idem na remi uvek bih izgubio. Bod nas ne interesuje, pre bih išao na pobedu u Belfastu i onda da osvojimo bod u Sloveniji – istakao je mladi štoper Čelsija na pozajmici u Hamburgu, koji bi u startnih 11 trebalo da zameni povređenog Nemanju Vidića.

Povezana vest:  Rumenige: Plašim se da će Ronaldo osvojiti Zlatnu loptu

Na pitanje da li postoji opasnost da potcene Irce kao što je to uradio Partizan protiv Šamroka naši reprezentativci bili su jasni.

-Jedno je klupski, a drugo reprezentativni fudbal. Ali, ne bi trebalo zaboraviti na uspehe Partizana u prethodnih par godina, kao ni Zvezdine, to su rezultati po kojima je naš fudbal prepoznatljiv – podsetio je Pantelić.

Ni Rajković nije želeo da se previše osvrće na neuspeh večitih rivala.

Povezana vest:  Lukić zadovoljan sezonom, uprkos stalnim napadima na Zvezdu

-Ovde smo zbog reprezentacije, nikad nikog nismo potcenjivali. Na početku kvalifikacijama smo zacrtali svoj cilj i još više mu težimo.

Golgeter Olimpijakosa je priznao da mu je na neki način način problem što još nije počelo prvenstvo Grčke, ali misli da to neće uticati na njegovu partiju.

-Voleo bih da imam takmičarske utakmice u nogama. Ipak, odigrali smo dostra prijateljskih mečeva i zadovoljan sam svojom formom. Uostalom, kad sudija da znak za početak utakmice sve se to zaboravi.

Rajković nema tih problema pošto je sezona u Nemačkoj počela, a igrao je i jake prijateljske utakmice u dresu Čelsija. Prema njegovim rečima ni imperativ osvajanja maksimalnog bodova do kraja kvalifikacija ne može da poremeti planove srpskih reprezentativaca.

Povezana vest:  Rijad Mahrez fudbaler godine u Africi

-Pritisak postoji, ali svi igrači, a pogotovo ovi stariji imaju pritisak i u svojim klubovima gde moraju stalno da pobeđuju. To je normalna stvar za nas, jedini motiv nam je plasman na Evropsko prvenstvo – zaključio je Rajković.

Naš tim trebalo bi da se suprostavi Severnim Ircima u najjačem sastavu pošto je situacija sa povredom Zorana Tošića sve bolja i on će već sutra raditi punim intenzitetom. Fudbalska reprezentacija Srbije sutra prepodne odlazi u Belfast, a utakmica protiv Severne Irske na programu je u petak od 20.45 časova. Četiri dana kasnije Srbija na stadionu Partizana od 20.30 časova dočekuje Farska Ostrva.