FUDBALSKA-LOPTAPredsednik Viljareala: Barsa i Real uništavaju fudbal

Predsjdnik španskog velikana Viljareala, Fernando Roig, digao je glas protiv Barselone i Real Madrida.

Nakon bolnog poraza od Barselone Roig je izjavio kako finansijska razlika između klubova u španskoj ligi uništava španski fudbal. Tako na jednu stranu stavlja Real i Barsu koje ostali španski klubovi nikako finansijski ne mogu pratiti što ih ujedno čini i nekonkurentnima u španskom prvenstvu.

Povezana vest:  SP 2010, Srbija može da pobedi Nemačku

-Ako žele da imaju samo dve dobre utakmice u sezoni onda im to i dajte samo dve dobre utakmice u sezoni koje će igrati međusobno. Oni će biti zadovoljni, ali će uništiti španski fudbal. Na primer Viljareal radi sa godišnjim budžetom od 70 miliona evra, dok Barselona na raspolaganju ima ni manje ni više nego 430 miliona!

Povezana vest:  Krasić na pozajmici u Bastiji

Roig također kritikuje način na koji se klubovima plaćaju televizijska prava jer neki imaju preko nekoliko puta veće dohotke od drugih.

Kritikama se pridružio i Hoze Marija del Nido, predsednik Sevilje.

-Barsa i Real kradu svima novac od televizijskih prava. A zašto? Zato jer je svima jasno da će neko od njih osvojiti prvenstvo, a onda svi žele gledati utakmice prvaka…

Povezana vest:  Važni bodovi za Deportivo i Espanjol

Sevilja će tako ove godine zasigurno osetiti finansijske gubitke nakon ispadanja iz Lige Evrope od Hanovera, jer novac od TV prava za špansko prvenstvo neće pokriti sve njihove troškove kao što bi bio slučaj da su zaigrali u Ligi Evrope.