miroslav_klose_2011_rep

KVALIFIKACIJE ZA EP

Nemačka se plasirala na EP, Holandija postigla 11 golova

 

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se večeras na završni turnir Evropskog prvenstva 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, pošto je kao domaćin pobedila Austriju. Izabranici selektora Joakima Leva imaju maksimalna 24 boda iz osam utakmica i dva kola pre kraja došli su do nedostižne prednosti u odnosu na rivale u Grupi A.

Povezana vest:  Partizan obeležio 44 godine od finala Kupa šampiona

U preostalim mečevima te grupe borbu za baraž vodiće Turska, koja ima 13 i Belgija sa 12 bodova. Belgija, međutim, ima meč više. Tri gola za Nemačku večeras u Gelzenkirhenu postigao je fudbaler madridskog Reala Mesut Ezil, u 8, 23. i 47. minutu, dok su se u strelce upisali još Lukas Podolski u 28, Amdre Šurle u 84. i Mario Gece u 89. minutu.

Povezana vest:  Del Pjero: Mislio sam da će biti drugačije sa Juventusom

Strelci za Austriju bili su Marko Arnautović u 42. i Martin Harnik u 51. minutu.

Pre Nemačke, učešće na završnom turniru obezbedile su reprezentacije Poljske i Ukrajine, kao domaćini turnira.

Najubedljiviju pobedu u večerašnjim utakmicama kvalifikacija ostvarila je reprezentacija Holandije, koja je sa 11:0 kao domaćin pobedila San Marino.

Četiri pogotka u tom meču postigao je Robin van Persi, dok su po dva gola dali Vesli Snajder i Klas Jan Huntelar. Po jednom su se u strelce upisali Džon Hejtinga, Dirk Kajt i Žoržinjo Vijndalum. Evropsko prvenstvo održaće se iduće godine, od 8. juna do 1. jula.

Povezana vest:  Bajern osvojio trofej nemačkog Superkupa