Zlatko_Kranjcar_selektor_cg

KVALIFIKACIJE ZA EP

Zlatko Kranjčar: Nismo imali sreće u Kardifu!

 

Reprezentacija Crne Gore izgubila je od Velsa u Kardifu sa 2:1 a jedini gol za Sokole postigao je Stevan Jovetić. Ipak, Crnoj Gori je protiv Velsa falila zadnja linija, želja fudbalera za pobedom bila je na visokom nivou ali je izostala sportska sreća, ocenio je selektor Đetića Zlatko Kranjčar.

Kranjčar je istakao da je Crna Gora dobro počela utakmicu i da je igrala dobro prvih pola sata. On je dodao da je Crna Gora primila prvi gol svojom nespotrenošću i da je dozvolila rivalu da dođe do pobede.

Povezana vest:  Vijera: Ibrahimović je jedan od najboljih na svetu

-Falila nam je zadnja linija. Nismo iskoristili naše šanse – rekao je Kranjčar novinarima.

Prema njegovim rečima, crnogorski fudbaleri su napravili dosta individualnih grešaka.

-Morali smo biti pravovremeni. Morison nije smeo da bude sam. Nismo gubili glavu, došli do gola, napravili pritisak, ali nismo uspeli. Htjenje i želja bili su na visokom nivou, izostala je sreća – rekao je Kranjčar.

Povezana vest:  Srbija kvalifikacije za EURO 2016 počinje u Jermeniji

Ipak, Kranjčar je istakao da su do kraja kvalifikacija ostale još dve utakmice u kvalifikacijama i šansa da Crna Gora ispuni cilj i plasira se na Evropsko prvenstvo.

-Porazi su sastavni delovi takmičenja. Šanse i dalje postoje. Okrećemo se Engleskoj i Švajcarskoj. Kompletni možemo sa svakim da igramo – veli strateg Sokola. – I dalje smo sopstveni gospodari i samo mi odlučujemo o prolasku na EP. Sada su šanse nešto manje, ali su i dalje realne.

Povezana vest:  Nagatomo produžio ugovor sa Interom do 2016.

Ocenio je Kranjčar da Engleska ima realne šanse da budu prva u grupi.

-Englezi će to morati da dokažu u Podgorici. Za nas je to veliki motiv da pokušamo da se pozitivnim rezultatom vratimo u trku za direktan plasman na EP. Ne sumnjam da ćemo odigrati maksimalno i da se na pravi način suprostavimo – rekao je Kranjčar.