ofk_beograd_100_godina

OFK Beograd pobedom proslavio rođendan

Fudbaleri OFK Beograda pobedom su proslavili 100. rođendan pošto su u prijateljskom meču, pred oko 6.000 gledalaca na Staroj Karaburmi savladali Dinamo iz Moskve sa 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je internacionalac iz Ekvadora Augusto Batioha u 81. minutu.

Uoči meča predstavnici OFK Beograda i moskovskog Dinama razmenili su plakete, a navijača dva bratska kluba svih devedeset minuta zajednički su navijali i na delu dokazali tradicionalno prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda.

Povezana vest:  Rio Ferdinand se vratio posle povrede

Početni udarac na meču izvela je Mia Marjanović, unuka legendarnog fudbalera BSK-a i reprezentativca Kraljevine Jugoslavije Blagoja Moše Marjanovića.

Utakmici su prisustvovali mnogobrojni legendarni fudbaleri „romantičara“ na čelu sa Josipom Skoblarom, Pericom Radenkovićem, Ilijom Petkovićem, Dragoslavom Stepanovićem, a na tribinama su bili i predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić, zatim trener crveno-belih Robert Prosinečki, potpredsednik FSS Dragan Đorđević, prvi čovek Fudbalskog saveza Beograda Ratomir Babić i drugi.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati 13. kola i tabela Serije A

Proslava 100. rođendana OFK Beograda završava se večeras svečanom akademijom u Domu Vojske Srbije.

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}OFK_BEOGRAD_100{/vsig}