cukaricki_smederevo

Fudbalski klub Smederevo ostao bez glavnog sponzora

Fudbalski klub Smederevo ostao je bez glavnog sponzora, pošto je američko-srpska kompanija “Ju-Es-Stil Srbija” otkazala dalju finansijsku saradnju sa ovim klubom, potvrđeno je danas Tanjugu.

-Počev od 1. septembra 2011. godine, kompanija U. S. Steel Serbia više neće biti u mogućnosti da bude sponzor fudbalskog kluba Smederevo. Ova odluka je prouzrokovana ekonomskim prilikama u svetu i potrebom kompanije da efikasnije upravlja svojim troškovima. Smatramo da je ovakva odluka neophodna, imajući u vidu trenutne uslove na tržištu čelika -navodi se u izjavi dostavljenoj medijima.

Povezana vest:  Iguain: Želim da stvaram istoriju kao Maradona

Podaci govore da su mesečni sponzorski ugovori sa “Ju-Es-Stilom” bili vredni 60.000 dolara.

Niko od zvaničnika smederevskog superligaša nije želeo da komentariše novonastalu situaciju, koja bi “oklopnike” mogla da dovede u ozbiljne finansijske probleme.

Smederevci su do sada imali sigurne prihode, pošto su se sponzorski ugovori oslanjali, od dolaska američke kompanije u Srbiju, upravo na “Ju-Es-Stil” i njihove poslovne partnere.

Povezana vest:  Prandeli preuzeo Italiju, očekuje brz povratak pobednika

-Imamo sponzora koji je jedan od najboljih i najstabilnijih u zemlji – rekao je početkom godine direktor kluba, Goran Bogdanović.

Kompanija “Ju-Es-Stil Srbija” je u prvih deset meseci prošle godine uplatila više od 50.000.000 dinara Fudbalskom klubu Smederevo.

Drugi veliki sponzor, “Meser Tehnogas” je u avgustu prošle godine uplatio 20.000 evra, a isto toliko je bio obavezan da uplati na račun smederevskog prvoligaša sredinom januara.

Povezana vest:  Pako doneo Valensiji tri boda protiv Eibara

Pomenute kompanije su se obratile gradskim vlastima u Smederevu sa ciljem da na osnovu donacija koje su imale u 2010. godini, a koje podrazumevaju i fudbal, budu oslobođene plaćanja lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru.

“Ju-Es-Stil” je kupio Sartid a.d. u stečaju 2003. godine za oko 21 milion dolara.