vladimir_petrovic_kzn_sport_kafe_1

KVALIFIKACIJE ZA EP

Pižon: Moramo održati maksimalnu koncentraciju

 

Selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon rekao je danas na konferenciji za medije da srpski fudbaleri moraju biti maksimalno koncentrisani u utakmici protiv Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

-Trener je u utakmicama poput ove najbitniji jer treba da održi maksimalnu koncentraciju igrača. Farani su imali nekoliko šansi protiv Italijana da izjednače – kazao je Petrović.

Povezana vest:  Evijan osigurao istorijski plasman u prvu ligu Francuske

Selektor „Orlova“ je istakao da igrači imaju veliku želju za pobedom koja bi ih približila baražu za Evropsko prvenstvo.

-Kod svih nas se vidi želja da pobedimo u svakoj utakmici i da Srbiju reprezentujemo na što bolji način – rekao je Petrović i dodao da će umesto suspendovanog Slobodana Rajkovića igrati Milan Biševac.

Povezana vest:  Iker Kasiljas primio gol posle 601 minute

Kapiten reprezentacije Dejan Stanković rekao je da preostale tri utakmice u kvalifikacijama predstavljaju „svojevrsna tri finala“ jer odlučuju o tome da li će se Srbija kvalifikovati na Evropsko prvenstvo.

-Moramo biti stalno koncentrisani protiv Farana. Italijani čim su se malo opustili mogli su da prime gol. Ovakve utakmice su najteže za igranje. Ako ne damo gol u prvih 15-20 minuta igre ne treba da gubimo glavu jer ćemo ga kasnije sigurno dati – kazao je Stanković koji će protiv Farskih Ostrva odigrati 100. utakmicu za Srbiju.

Povezana vest:  Pogba može u Real za 120 miliona evra

Srbija trenutno deli drugo mesto sa Slovenijom u Grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 11 bodova, s tim što „Orlovi“ imaju utakmicu manje. Prva je Italija koja ima 19 bodova.